MotoGP: Lorenzót csak Lorenzo győzheti le

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.08.16. 22:23
null
Hét vb-futam maradt a döntésre
Tizenegy futam után újraindul a MotoGP idei világbajnoksága. Az év eleji hibák és pechszéria után Jorge Lorenzo idei ötödik nagydíját is megnyerte, így összetettben beérte a csapattársát, Valentino Rossit. Azaz hét verseny van hátra, hogy eldőljön: a több győzelem vagy a kiegyensúlyozottabb teljesítmény ér idén világbajnoki címet.

 

„Jorge nagyszerű formában tért vissza a nyári szünetről, két fantasztikus versenyen van túl, hiszen Indianapolisban is az utolsó körökig harcolt Marc-kal. Gyorsabbnak kell lennem a mostaninál, ha harcban akarok maradni a bajnoki címért. Nem lesz könnyű, mert amikor Jorge elkapja a fonalat, ahogy Jerezben és most is, akkor nagyon nehéz őt megállítani” – fejezte ki aggodalmát Rossi, aki eddig minden versenyen dobogóra állhatott, de annak legmagasabb fokára csak háromszor.

„Amikor Lorenzo formában van, legyőzhetetlen” – erősítette meg Andrea Dovizioso is. Ugyanezt a véleményt osztja Carlo Pernat (jelenleg Andrea Iannone, korábban Loris Capirossi és Marco Simoncelli menedzsere): „Amikor minden klappol nála, akkor Lorenzo a legösszeszedettebb pilóta jelenleg. Olyan, mint egy mozaik, fontos, hogy minden kis elem a helyére kerüljön nála. És visszafele is igaz, elég, hogy egy dolog bezavarjon, minden összeomlik nála, ami ötödik, hatodik helyet is jelenthet. Ha tartja a mostani formáját, ő lehet a bajnokság esélyese, de szerintem erről Aragon előtt korai beszélni.”

A kétszeres MotoGP-világbajnok mallorcai utoljára 2013-ban a szezonnyitó után vezette az összetettet.

„Ez egy nagyon fontos verseny volt számomra, hiszen volt olyan pontja az idei évnek, hogy 29 pontos hátrányban voltam. Mostantól csak az számít, hogy minden verseny után felállhassak a pódiumra, ha nyerni éppen nem is tudok” – mondta Lorenzo.

Két hét múlva a silverstone-i pályán folytatódik a küzdelem, ami papíron szintén neki kedvezhet. Kíváncsian várjuk, hogy Rossi tud-e még gyorsulni a pályán, vagy legnagyobb fegyveréhez, a pszichikai hadviseléshez folyamodik végső megoldásként.

A francia Johann Zarco nyert a Moto2-ben, ezzel növelte előnyét a pontverseny élén. Másodikként a spanyol Tito Rabat ért célba a brnói versenypályán, ezzel összetettben feljött a második helyre.

A Hondával versenyző olasz Niccolo Antonelli nyert a Moto3-as géposztályban. Antonelli pályafutása első futamgyőzelmét aratta a gyorsaságimotoros-vb-n, sőt eddig még dobogóra sem állhatott.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, CSEH NAGYDÍJ
MOTOGP, A DOBOGÓSOK

1. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 42:53.042
2. Marc Márquez (spanyol, Honda) +4.462
3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +10.397
Az összetett állása: 1. Lorenzo 211 pont, 2. Rossi 211, 3. Márquez 159

MOTO2, A DOBOGÓSOK
1. Johann Zarco (francia, Kalex) 41:02.500
2. Tito Rabat (spanyol, Kalex) +1.421
3. Alex Rins (spanyol, Kalex) +1.785
Az összetett állása: 1. Zarco 224 pont, 2. Rabat 145, 3. Rins 144

MOTO3, A DOBOGÓSOK
1. Antonelli (olasz, Honda) 25:56.866
2. Bastianini (olasz, Honda) + 0.152
3. Binder (dél-afrikai, KTM) + 0.376
Az összetett állása: 1. Kent (brit) 199 pont, 2. Bastianini (olasz, 154), 3. Fenati (olasz) 122

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik