MotoGP: Lorenzo és Márquez bukott, Vinales az élen a teszten

KOVÁCS NIKOLETT (BARCELONA)KOVÁCS NIKOLETT (BARCELONA)
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 20:59
null
A mobilklinikán készített röntgen nem mutatott ki súlyos sérülést Lorenzónál (Fotó: Kovács Nikolett)
A szokásos hétfői teszttel folytatódott a program a barcelonai pályán. Vannak versenyzők, akik nem rajonganak ezekért az extra pályán töltött napokért, de a többség mégis fontosnak tartja, pláne, ha van mit tesztelni. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a nagyok közül a Ducati, a Honda és a Suzuki is kimaxolta a mai napot, míg a Yamahánál új alkatrészek híján inkább a beállításokra koncentráltak. Maverick Vinales valószínűleg kimotorozta magából tegnapi csalódottságát és dühét, hiszen nemcsak a legszorgalmasabb volt 98 teljesített körrel, de a nap végén a leggyorsabb kört is behúzta.

A Ducatinál, úgy tűnik, ráeszméltek, hogy ha tartani akarják a lépést Marc Márquezzel, akkor szorgalmasabbnak kell lenniük év közben is, és nem engedhetik meg maguknak azt, amit például a jerezi futamot követő teszten, amikor pilótáiknak nem nagyon volt mit kipróbálni.

Andrea Dovizioso új vázat, Danilo Petrucci a beállításokon túl új idomelemeket is tesztelt. „A termetem miatt sok tempót veszítek az egyenesekben, és ezen próbáltunk változtatni az új plexivel is” – mondta Petrux, aki pozitívan értékelte a mai napot, és reméli, hogy már Assenben is hasznát veszik majd a mai eredményeknek, és sikerült javítani a kanyartempójukon.

Jack Miller motorján új „salátás doboz” jelent meg.

Eközben persze a Hondánál sem tétlenkedtek.

„Mindig mondom, hogy ez és a brnói teszt nagyon fontos a számunkra – kezdte Márquez.Sok mindent kipróbáltunk, új vázat, a kanalat, aeroelemeket, de a jövő évi motoron is dolgozunk már. Hogy Assenben használom-e már az új vázat? Nem hiszem. Ha nyerő szériában vagy és jól érzed magad a motoron, akkor jobb türelmesnek maradni. Van még időnk adatokat gyűjteni és bevetni az új vázat. Az viszont nagyon fontos, hogy az új motornál minél jobban be tudjuk lőni az irányt.”

Nos, ennyit jelent 37 pont előny a bajnokság ezen szakaszában… Míg a többiek beállításokat próbálnak, és az idei „lemaradást” próbálják csökkenteni, addig a szárnyasok már bőven a jövő évi motoron dolgoznak…

Márqueznek egyébként volt egy kisebb bukása is a négyes kanyarban, ahol természetesen a motor eleje ment el, de szerencséjére nem volt nagy esés.

Nem úgy Jorge Lorenzóé, aki egy kivezető körön bukott hatalmasat a kilences kanyarban.

„Sajnos a kavicságy nem igazán lassított le, belecsapódtam a légfalba, s a motor a gumifalon landolt. Nagy esés volt, elég nagy tempónál ment el a motor eleje. Megütöttem a hátam és a bokámat is, ami még Aragónban sérült meg tavaly. Elég nagy fájdalmaim voltak, de mivel a röntgen nem mutatott ki sérülést, így folytattam a napot, de persze ez visszavetette a tempómat” – mondta Lorenzo, aki néhány dolgot ugyan tesztelt a jövő évre, de többségében a következő versenyekre koncentrált.

Lorenzónak tehát a tegnapi lelki sérüléseken túl a ma szerzett fizikaiakat is ki kell pihennie Assenig.

A bukás ebben a videóban látható:



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik