MotoGP: Lorenzo dobogóval tért vissza – legalábbis virtuálisan

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.06.01. 10:38
null
A virtuális verseny dobogója
Miközben vasárnap a valóságban a pilótáknak Mugellóban kellett volna húzniuk a gázt, továbbra is be kellett érnünk némi virtuális izgalommal. A legutóbbi helyszín éppen Silverstone volt, amiről néhány nappal korábban vált biztossá, hogy a koronavírus-járvány miatt az idén nem lesz lehetséges futamot rendezni, azaz nem láthatunk Brit Nagydíjat.

Az ötödik virtuális verseny mezőnye meglehetősen eltért a korábbiaktól. A Márquez testvérek először nem játszottak, ahogy egy másik korábbi futamgyőztes, Maverick Vinales sem kapott most szerepet.

Bemutatkozott azonban Jorge Lorenzo, aki szabadkártyás szereplőként először a pole pozíciót szerezte meg, majd ahogy ő fogalmazott a leintés után: jött, látott és győzött.

Az út azonban nem volt zökkenőmentes, a rajtot követően a második kanyarban ugyanis Nakagami Takaagi kilökte a spanyolt. A japán kamikaze, aki első virtuális szereplésekor saját márkatársait is kigolyózta, később maga is bukott az élről.

A vezetést ekkor Tito Rabat vette át, de két körrel a leintés előtt Lorenzo megelőzte őt, és ez a sorrend már nem változott.

Egyébként egyedül Rabat nem kapott figyelmeztetést a virtuális versenyigazgatóságtól, miközben a többiek folyamatosan elhagyták a pályát, de a végeredményt ez nem befolyásolta.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Fabio Quartararo állhatott fel, aki továbbra is nagyon gyors, de sokszor hibázik.

Ezúttal a kisebb kategóriákban is láthattunk futamot, a Moto2-eseknél Bo Bendsneyder, míg a Moto3-asoknál Stefano Nepa győzött.

A FUTAMOK



Közben hivatalossá vált, hogy a Japán Nagydíjat is törölték, amely október 18-án lett volna esedékes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik