MotoGP: július végéig döntenek az Európán kívüli futamokról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.03. 22:06
A gyorsaságimotoros-világbajnokság irányítói július végéig döntenek arról, hogy a koronavírus-járvány miatt el sem kezdődő idény során csak Európában, vagy Ázsiában és az amerikai földrészen is rendeznek-e futamokat.

Carmelo Ezpeleta, a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna elnöke szerdán azt mondta, hogy a jövő héten szeretnék nyilvánosságra hozni az átalakított versenynaptárat, amely szerint az első futam július 19-én a spanyolországi Jerezben lesz.Carmelo Ezpeleta, a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna elnöke szerdán azt mondta, hogy a jövő héten szeretnék nyilvánosságra hozni az átalakított versenynaptárat, amely szerint az első futam július 19-én a spanyolországi Jerezben lesz.

„Az utolsó versenyre november elején kerül sor, és összesen 12-13 hétvégével tervezünk, ugyanakkor az Európán kívüli futamokról még döntenünk kell” – idézte a világbajnokság hivatalos honlapja Ezpeletát. Az elnök hozzátette, a thaiföldi, malajziai, egyesült államokbeli és argentin versenyhétvégék megtartásán még dolgoznak, határidőnek július végét jelölték meg.

„Az első két futam után látni fogjuk, hogy a naptár 12, 14, vagy legfeljebb 16 fordulós lesz” – jelentette ki Ezpeleta.

A vb mostani idényében korábban a német, holland, finn, brit és ausztrál viadalt törölték, míg a francia, olasz és katalán futamot elhalasztották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik