MotoGP: Dovizioso nyert, Lorenzo az utolsó előtti körben bukott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.09. 15:22
null
Andrea Dovizioso volt a leggyorsabb a MotoGP-ben (Fotó: AFP)
Bár a MotoGP-ben Jorge Lorenzo kapta el a legjobban a rajtot, néhány kör után Andrea Dovizioso állt az élre, és megnyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíját. Moto2-ben egy botrányos mozdulat, Moto3-ban pedig egy súlyos tömegbaleset okozott izgalmakat.

 

 

MotoGP-ben az első helyről rajtoló Jorge Lorenzo megőrizte a helyét, de néhány kör után Andrea Dovizioso megelőzte, és egyre inkább leszakította üldözőit.

Mögötte a két spanyol, Lorenzo, illetve Marc Márquez harcolt egymással keményen, és amikor már úgy tűnt, hogy előbbi kerül ki győztesen a párharcból, az utolsó előtti körben bukott. Így Dovizioso végül simán nyert, Márquez lett a második, a harmadik helyen pedig Cal Crutchlow ért célba.

Márquez összesítésben így is fölényesen vezet. Sikerével Dovizioso a pontversenyben feljött másodiknak, megelőzte az olasz Valentino Rossit, aki vasárnap a hetedik helyen ért célba.

A Moto2-esek között az élről induló Francesco Bagnaia rajt-cél győzelmet aratott, a második helyért azonban nagy csata folyt, amelyből a portugál Miguel Oliveira jött ki győztesen, a harmadik helyen pedig a német Marcel Schrötter ért célba.

Álex Márquez bukott, így végül közel 40 másodperces hátránnyal a 18. helyen végzett, míg Romano Fenatitdurva sportszerűtlensége miatt kizárták. Tette miatt Fenati a következő futamon biztosan nem állhat rajthoz.

Moto3-ban a verseny elején egy óriási bukássorozat történt, amelynek következtében Szaszaki Ajumut és Arón Canetet kórházba kellett szállítani kivizsgálásra, de kiesett Jaume Masia, Nicolo Bulega és Enea Bastianini is.

 

Maxime. on Twitter

Moto3 #SanMarinoGP https://t.co/GPQijkuIgd




Az élen Marco Bezzecchi haladt, őt Lorenzo Dalla Porta, Jorge Martín és Gabriel Rodrigo követte. Az utolsó kör előtt Bezzecchi is bukott, nélküle egy szoros hármas befutó alakult ki, s a győzelem Dalla Portáé lett, aki élete első futamelsőségét szerezte meg Martín és Fabio Di Giannantonio előtt.

GYORSASÁGIMOTOROS-VILÁGBAJNOKSÁG
SAN MARINÓ-I NAGYDÍJ
MOTOGP

1. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati) 42:05.426
2. Marc Márquez (spanyol, Honda) 2.8221 mp h.
3. Cal Crutchlow (brit, Honda) 7.269 mp h.
Az összetett élcsoportja: 1. Márquez 221 pont, 2. Dovizioso 154, 3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 151

MOTO2
1. Francesco Bagnaia (olasz, Kalex) 41:02.106
2. Miguel Oliveira (portugál, KTM) 3.108 mp h.
3. Marcel Schrötter (német, Kalex) 4.094 mp h.
Az összetett élcsoportja: 1. Bagnaia 214 pont, 2. Oliveira 206, 3. Brad Binder (dél-afrikai, KTM) 119.

MOTO3
1. Lorenzo Dalla Porta (olasz, Honda) 39:38.684
2. Jorge Martín (spanyol, Honda) 0.058 mp h.
3. Fabio Di Giannantonio (olasz, Honda) 0.122 mp h.
Az összetett élcsoportja: 1. Martín 166, 2. Marco Bezzecchi (olasz, KTM) 158 pont, 3. Di Giannantonio 137

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik