MotoGP: az égiek Rossi mellett voltak, Márquez a dobogón esett

Vágólapra másolva!
2016.04.03. 22:15
null
Marc Márquezt csak a dobogón érte meglepetés az Argentin Nagydíjon
Sok szempontból drámai és mindenképpen rendhagyó versenyt hozott a MotoGP-sek Argentin Nagydíja. A kötelező motorcserét ezúttal senki sem rontotta el (ugyanilyen versenyszituációban rontott Marc Márquez és csapata 2013-ban, ami után kizárták az ausztrál futamból).

A katari futamgyőztes Jorge Lorenzo az elejétől kezdve nem találta a ritmust, majd a hatodik körben el is esett, akárcsak tegnap, úgy ma is az egyes kanyar fogott ki rajta.

Az első helyért ekkor már kialakulóban volt a test-test elleni küzdelem Márquez és Valentino Rossi között, így joggal várhattuk a tavalyi harc folytatását vagy éppen a visszavágót.

A 10. kör végén egyszerre jöttek ki motort cserélni. A boxutcából kijövet a spanyolnak sikerült jobban, ráadásul hátvédet is talált maga mögött Tito Rabat személyében.

A győzelmet azonban nem ennek köszönhette, hanem az ezután megfutott leggyorsabb köröknek, miközben a Doktor nem találta a ritmust az új motoron és körönként egy-egy másodpercet veszített.

Rossi nyakán ráadásul a Maverick Vinales, Andrea Iannone, Andrea Dovizioso trió is szorosan ott loholt, folyamatosan jobb köridőket futva a kilencszeres bajnoknál.

Három körrel a vége előtt Vinales is bukott az 1-es kanyarban, majd egy körrel később Iannone beszúrt Rossinak az 5-ös fordulóban, amelyből végül Dovi jött ki elsőnek, mindkét honfitársa mellett elhúzva.

Az utolsó kört tehát Dovizioso, Iannone és Rossi sorrendben kezdte meg a talján alakulat. Miközben a körmünket rágtuk, valahogy biztosra vehető volt, hogy Iannone nem bír majd a vérével, ami mindkét ducatis vesztét okozhatja. Sajnos így is történt, az utolsó előtti kanyarban a fiatalabb Andrea túlvállalta magát, elvesztette a motor elejét, és Doviziosót is kiütötte. Utóbb a 13. helyre végül betolta a motort.

A második hely Rossi ölébe hullott, a harmadik helyet pedig Dani Pedrosa örökölte meg.

A fentiek elegek voltak ahhoz, hogy jócskán összekeverjék a bajnokság jelenlegi állását, amelyet most Márquezt vezet, aki csak egy dologra nem volt ma felkészülve, a vizes dobogóra, úgyhogy fenéken csúszva landolt annak legmagasabb fokán.




GYORSASÁGIMOTOROS-VB
ARGENTIN NAGYDÍJ
MOTOGP
1. Marc Márquez (spanyol, Honda) 34:13.628
2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +7.679 mp
3. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) +28.100
Az állás: Márquez 41 pont, 2. Rossi 33, 3. Pedrosa 27

MOTO2
1. Johann Zarco (francia, Kalex) 40:57.806
2. Sam Lowes (brit, Kalex) +1.347 mp
3. Jonas Folger (német, Kalex) + 2.754
Az állás: 1. Thomas Lüthi (svájci, Kalex) 34 pont, 2. Zarco 29, 3. Lowes 27

MOTO3
1. Khairul Idham Pawi (malajziai, Honda) 41: 35.452
2. Jorge Navarro (spanyol, Honda) +26.170 mp
3. Brad Binder (dél-afrikai, KTM) +30.060
Az állás: 1. Binder 36 pont, 2. Antonelli (olasz, Honda) 31, 3. Navarro 29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik