MotoGP: 2018-as Magyar Nagydíjról tárgyal a Hungaroring

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.23. 10:00
null
Pedrosa, Rossi és Lorenzo a Hungaroringen? Két év múlva ez is megtörténhet (Fotó: AFP)
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy a mogyoródi pálya 2018-ban újra MotoGP-hétvégének adhat otthont.

A korábbi kétszeres olimpiai bajnok kajakos a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy a Hungaroring szeptemberben befejezte a nyolc éve felvett hitel törlesztését, így minden adósságától megszabadult. Gyulay azt mondta, már tárgyalnak a MotoGP gazdasági jogait birtokló Dornával.

„Miután a pénz megvan rá, ha sikerül a pályacsíkot úgy átalakítanunk 2017 végére, hogy motorversenyekre is alkalmas legyen, akkor 2018-ra megpróbáljuk idehozni a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyét – idézte Gyulayt a napilap. – Természetesen ehhez is kormányzati támogatásra, garanciára van szükségünk. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter úr igencsak biztatott minket a vele folytatott tárgyalásokon.”

A MotoGP mezőnye eddig kétszer, 1990-ben és 1992-ben versenyzett a Hungaroringen. A sorozat visszatéréséről szerződést kötöttek 2010-re, de akkor nem a Hungaroring, hanem a Sávoly mellé tervezett Balatonring lett volna a helyszín. Az a pálya végül nem épült fel.

A Hungaroring a sok aszfaltozott bukótere miatt nem kompatibilis a MotoGP-vel, amelyben a kavicságyas menekülőzónák biztonságosabbak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik