KOVÁCS NIKOLETT (Spielberg) 2019.08.10 11:15 Frissítve: 2019.08.10 11:27

MotoE: újabb tűzeset a depóban – egy motor odalett

Megint kigyulladt egy MotoE-motor töltés közben péntek délután négy óra előtt nem sokkal az Osztrák Nagydíjon. A szervezőknek köszönhetően ezúttal nem történt akkora dráma, mint év elején Jerezben, sikerült izolálni a tüzet, így nem az egész struktúra égett le megint, hanem csak egy motor lett oda.

 

Egy motor leégett (Fotó: Hantos László)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Hivatalos tájékoztatás még nem történt az ügyben, de annyit tudni, hogy az első futamot megnyerő Niki Tuuli motorja kezdett el füstöni, miközben épp a töltötték a második szabadedzést megelőzően.

A világbajnokság promótere tanult a korábbi tűzesetből, így minden futamon spanyol tűzoltók őrzik a MotoE depóját, akik most is gyorsan beavatkoztak, és azonnal eltávolították a füstölő motort a töltőállomásról. Szemtanúk szerint a mentés közben feldőlt a motor, ami ezután robbant be, és kezdett oldalára dőlve kontroll nélkül pörögni.

A mentési folyamatnak megfelelően egy speciális ládába helyezték a motort, amit a pálya egy elszigeteltebb részén oltottak el teljesen.

A töltőállomás már nem a bokszként szolgáló sátorban található, hanem teljesen elkülönítették azt, ennek is köszönhető, hogy nem történt komolyabb baj.

Tuulit és csapatát szerencsére nem zavarták meg a történtek. Az eset után percekkel már meg is kapták az egyik tartalékmotort, a finn pedig a második szabadedzést is az élen zárta.

A MotoGP-seknél Marc Márquez volt a leggyorsabb az első edzésnapon, őt Maverick Vinales követte csupán 66 ezred másodperccel. A harmadik helyen Nakagami Takaaki végzett.

A legjobb ducatis Jack Miller lett, míg Andrea Dovizioso tőle nem megszokott módon bukott a hármas kanyarban. Valentino Rossinak ismét nem sikerült beverekednie magát a legjobb tíz közé, de a harmadik szabadedzésen még tovább próbálkozhat.

Közben az osztrák futamot kihagyni kényszerülő Joan Mirt Barcelonába szállították, ahol legalább hétfőig megfigyelés alatt tartják tüdőzúzódása miatt. A spanyol pilóta 283 km/órával bukott a célegyenes végén a brnói teszten. Davide Brivio csapatfőnök tegnap elismerte, hogy technikai hiba okozta a bukást. Az érintett alkatrészt Japánba küldték további vizsgálatra.

2020.07.25 19:35:06

Egyéb autó-motor MTI

„Következik a mentés, az pedig később derül ki, hogy vasárnap tudjuk-e folytatni a versenyt Super Rallye-ban.”

2020.07.16 17:33:47

Egyéb autó-motor BACSKAI JÁNOS

Mégis lesz Európa-bajnokság hazánkban, mégpedig Nagyhalászban, előtte megrendezik a hét nemzet kupáját.

2020.07.11 07:00:07

Egyéb autó-motor K. T. I.

Toplista: 30–21. A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját.

2020.05.20 09:23:18

Egyéb autó-motor K. J.

Id. Reisz János, a motoros legenda még 85 évesen is 200 kilométer per órás sebességgel száguldott.