Moto2: világbajnokjelölthöz méltó győzelem

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2017.06.25. 15:54
Franco Morbidelli sikerével ért véget a gyorsaságimotoros-világbajnokság Holland Nagydíja a Moto2-ben.

A NAP ÖSSZES EREDMÉNYE ITT! A NAP ÖSSZES EREDMÉNYE ITT!

Franco Morbidelli karrierje eddigi legjobb pillanatait éli meg, kérdés nem fér hozzá. Tegnap kettő plusz egy évre aláírta következő szerződését a MarcVDS csapattal, de már a MotoGP kategóriába.

A cél addig is egyértelmű, világbajnokként hagyni el a középső géposztályt. Ennek megfelelően behúzta idei ötödik győzelmét, és tovább növelte előnyét az összetettben.

A verseny során kétszer is esni kezdett az eső, de szerencsére nem kellett megszakítani a futamot, ami inkább emlékeztetett egy Moto3-as csatára, hiszen ritkán látunk hat esélyest is a győzelemre, ráadásul több ütközésnek is szemtanúi lehettünk.

Az utolsó körben Thomas Lüthi és Morbidelli egy hangyányit elléptek az üldözőktől, és hiába vezetett a svájci az utolsó körökben, Morbidellit nem tudta visszatartani.

A célvonalat Mattia Pasini lépte át harmadikként, de végül egy hellyel hátrébb sorolták, mivel levágta az utolsó sikánt (az utolsó két körben kétszer is), így Nakagami Takaaki állhatott fel a dobogóra.

Thomas Lüthi tovább erősítette második helyét a bajnokságban. Bár a győzelem még várat magára idén, de az eddigi nyolc futamból hetedszer állhatott ma dobóra.

Jövő héten Németországban folytatódik a sorozat mielőtt nyári szünetre mennének a csapatok.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, HOLLAND NAGYDÍJ
MOTO2

1. Franco Morbidelli (olasz, Kalex)
2. Thomas Lüthi (svájci, Kalex) +0.158
3. Nakagami Takaaki (japán, Kalex) +0.630
A vb-pontverseny állása: 1. Franco Morbidelli 148 pont, 2. Thomas Lüthi 136, 3. Álex Márquez 113

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik