Michelisz Norbert ötödik lett az időmérén

Vágólapra másolva!
2010.09.05. 00:08
null
Izgalmas versenynek ígérkezik Michelisz vasárnapi futama
A túraautó-világbajnokság (WTCC) németországi állomásán Michelisz Norbert az ötödik legjobb időt autózta az időmérő edzésen, így pályafutása legjobb edzéseredményét érte el a sorozatban. A versenyen viszont életbe lép tíz rajthelyes büntetése, amelyet Brnóból hozott magával.

Nem volt könnyű dolguk a versenyzőknek az időmérő edzésen. A két szabadedzésen is csak módjával tudták finomra hangolni a technikát a folyamatosan váltakozó időjárási körülmények miatt. A magyar csapat nagyon készült erre a hétvégére, és Michelisz idei legjobb edzéseredményét produkálta. A Zengő Dension Team kiválósága száraz és vizes pályán is gyorsnak bizonyult, és az  ötödik helyről várhatná a folytatást, ha nem lenne a brnói incidens miatt a tíz rajthelyes büntetése.

Az időmérő edzés első felvonásában végig a Chvyk álltak az élen. Robert Huffon észre sem lehetett venni az öthetes kihagyást – Brnóban az időmérőt és az első futamot nyerte meg –, és első nekifutásra sikerült neki egy meghatározó időt futnia. A húszperces kvalifikáció első tíz helyezettje jut be a második fordulóba, ahol a versenyzők eldönthetik a vasárnapi első futam rajtsorrendjét.

Öt perc volt hátra az időmérő edzésből, amikor Monteiro az egyik lassítóban kiütött egy gumibálát. Michelisz pechjére félbeszakították az edzést, és mindenki a boxba hajtott. A pályát gyorsan rendbe hozták, és elengedték a versenyzőket az utolsó három és fél percre. A magyar versenyző ekkor a kieső zónában a 13. helyen állt. Michelisz azonban nem okozott csalódást, s kitűnő időt autózva az ötödik helyen jutott tovább a Q2-be. Az edzés első szakaszában Huff, Tarquini, Gené volt az első három sorrendje.

A Q2-ben minden versenyző azonnal a pályára hajtott a közelgő eső miatt, ami meg is érkezett már az első kör végére. A két BMW-s, Farfus és Priaulx sorrendben azonnal kibérelte az első sort, hogy folytathassák a bajor gyár egyeduralmát az oscherslebeni pályán. A versenyzők már az első gyors kör végén nagyon csúszkáltak, és többen is elhagyták az aszfaltcsíkot. Michelisz első köre nem sikerült igazán veretesre, de amit a következő körben láttunk...

A magyar fiú a félig eső áztatta pályán megjavította idejét: az idén először a legjobb SEAT-os versenyzőként az ötödik leggyorsabbként haladt át a célvonalon!

És itt jön a feketeleves, a brnói büntetését ugyanis holnap megkapja a magyar fiú, ezért csak a 15. helyről várhatja az első futam rajtját, amely azonban az ő tempójával igen izgalmasnak ígérkezik. Ahhoz, hogy Michelisz igazán nagyot alkosson, legalább hét pozíciót kellene javítania, hogy a második futamon a pole-ból indulhasson. A forgatókönyv tehát már megvan, „csak" végre kell hajtani.

Az időmérő edzést az idén először Farfus nyerte meg Huff és Priaulx előtt. Mögöttük Menu lett a 4., Michelisz az 5., Tarquini a 6., Coronel a 7., a világbajnokság éllovasa Yvan Muller a 8., Gené a 9. A 10. helyen idő nélkül Thiago Montero végzett, akinek autója sérülése miatt nem sikerült mért kört futnia.

Vasárnap két futamban dől el, hogy a versenyzők hány ponttal távoznak Oscherslebenből. A futamokat az Eurosport élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik