Michelisz nem szerzett pontot a Donington Parkban

Vágólapra másolva!
2011.07.17. 22:00
null
Michelisz Norbertnek ezúttal sem volt szerencséje (Fotó: Zengő Dension Team)
Címkék
Nem sikerült a pontszerzés Michelisz Norbert számára a túraautó-világbajnokság angliai fordulóján, a Zengő Dension Team pilótája viszont továbbra is őrzi a vezetést a Yokohama Drivers' Trophy értékelésében, valamint hetedik helyét az összetett pontversenyben. Michelisz mindkét futamon balesetbe keveredett a Donington Parkban, miközben a mezőny hátsó szegmenseiből próbált javítani helyezésén, erőfeszítéseit ezúttal nem koronázta siker. A bajnokság két hét múlva, a németországi Oscherslebenben folytatódik.

 

7. FORDULÓ, 13. FUTAM

A 18. helyről rajtolva Michelisz Norbert körről körre javított pozícióján egészen a hatodik körig, amikor a hajtűkanyarban összekoccant Darryl O'Young autójával és megpördült. Michelisz BMW 320 TC-jének kormányösszekötője eltört, így a Zengő Dension Team pilótája kénytelen volt a boxba hajtani, ahol szerelői megjavították autóját, amellyel az utolsó körben még visszatért a pályára.

A baleset miatt Michelisz nem szerzett pontot, a futamon a Chevrolet versenyzői végeztek az élen Yvan Muller, Robert Huff és Alain Menu sorrendben. A Yokohama Drivers' Trophy értékelését Franz Engstler nyerte Michel Nykjaer és Kristian Poulsen előtt.

MEGBÜNTETTÉK POULSENT IS
Több pilótát, köztük a Michelisz Norberttel összeütköző Kristian Poulsent is megbüntették a verseny után. A dán öt rajthelyes büntetést kapott, ami a következő versenyre vonatkozik.

7. FORDULÓ, 14. FUTAM
A verseny első kilenc köre során Michelisz Norbert tíz versenyzőt előzött meg, azonban a célegyenesre fordulva Kristian Poulsen belerohant a magyar versenyző autójába, így Michelisz elvesztette az addigra megszerzett nyolcadik helyet.

A futamot számos ütközés, koccanás és kicsúszás tarkította, a kezdetekben Michelisz taktikusan kihasználta az előtte megnyíló lehetőségeket, de végül csupán a 12. pozícióban tudott célba érni. A balesetek ellenére megtartotta a vezetést a Yokohama Drivers' Trophyban, és az összetett hetedik helyét is őrzi. A futamot Yvan Muller nyerte Robert Huff és Franz Engstler előtt, utóbbi az élen végzett a privátok értékelésében.

„Az volt a célom, hogy (Kristian) Poulsent megelőzzem, vele vagyok nagyon szoros versenyben a privát értékelésben, és sikerült is belehajszolnom egy hibába, és viszonylag kockázatmentesen meg tudtam előzni, de utána sajnos szerintem elmérte a féktávot – értékelt Michelisz Norbert. – Előfordul, nem haragszom igazából rá, csak nagyon szerencsétlenül alakult a második futam is. Teljesen elégedett voltam azzal, ahova sikerült feljönnöm, de mégsem tudtam ugyanott befutni. Összeütköztünk, megpördültem és utána három, négy, öt versenyző megelőzött.”

TÚRAAUTÓ-VB, 7. ÁLLOMÁS, DONINGTON PARK
1. FUTAM
1. Yvan Muller (francia, Chevrolet Cruze)21:21.521
2. Robert Huff (brit, Chevrolet Cruze)
1.136 mp. h.
3. Alain Menu (svájci, Chevrolet Cruze) 3.903 mp. h.
Michelisz Norbert (magyar, BMW 320 TC) nem ért célba
2. FUTAM
1. Muller 21:33.182
2. Huff 0.957 mp h.
3. Franz Engstler (német, BMW 320 TC) 3.676 mp h.
...12. Michelisz 24.802 mp. h.
A vb élcsoportja: 1. Huff 263 pont, 2. Muller 248, 3. Menu 192, 4. Coronel (holland, BMW 320 TC) 124, 5. Tarquini (olasz, Sunred León TDI) 115, 6. Monteiro (portugál, Sunred León TDI) 101, 7. Michelisz 66

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik