Marc Márquez újra nyert, az öccse még nem ünnepelhet, Rabat igen

Vágólapra másolva!
2014.10.26. 11:22
null
Marc Márquez győzött a Malajziai Nagydíjon (Fotó: Action Images)
A gyorsaságimotoros-vb utolsó előtti futamán, a Malajziai Nagydíjon a nagy melegben a királykategóriában a már világbajnok spanyol Marc Márquez győzött az olasz Valentino Rossi (Yamaha) és a spanyol Jorge Lorenzo előtt (Yamaha). A hondás Márqueznek ez volt a 12. sikere az idényben, azt követően, hogy a legutóbbi négy versenyen nem tudott nyerni. A Moto3-ban Márquez öccse, Alex még nem ünnepelhetett világbajnoki címet, nem úgy a másik honfitárs, a Moto2-ben szereplő Esteve Rabat.

 

MOTOGP

A királykategóriában az élről induló Marc Márquez (Honda) a rajtnál kicsit beragadt, így márka- és honfitársa, Dani Pedrosa állt az élre, akit valamivel később megelőzött egy harmadik spanyol, Jorge Lorenzo (Yamaha). Az első néhány kört követően pedig egyre több bukást láthattunk. Aleix Espargaró és Álvaro Bautista páros kicsúszása után a dobogós helyekért csatázó Pedrosa is elhasalt és feladni kényszerült a versenyt.

Egy ideig Lorenzo, Valentino Rossi, Márquez volt ekkor az élen haladók sorrendje, de akárcsak múlt héten, Lorenzónak ezúttal sem sikerülhetett tökéletesen a gumiválasztás, aminek a nagy meleg miatt is jelentősége volt. A spanyolt előbb a hozzá hasonlóan Yamahával versenyző Rossi előzte meg, majd Márquez is elment mellette.

Egy ideig úgy tűnt, hogy Rossi taratani tudja a már világbajnok hondást, ám hibázott, így Márquez előzni tudott és ezzel el is dőlt a futam. Márqueznek ez volt a 12. sikere az idényben, azt követően, hogy legutóbb augusztus végén győzött, azóta négy versenyen nem. Rossi bejött a második, Lorenzo a harmadik helyre.

MOTO3

Márquez öccse, Álex hiába érkezett húszpontos előnnyel Malajziába, nem tudta bebiztosítani vb-címét a Moto3-ban. Nagy csatában Efrén Vázquez győzött a vb-pontversenyben második Jack Miller és a harmadik helyen álló Álex Rins előtt. Álex Márquez az ötödik pozícióban ért célba, az utolsó, valenciai futam előtt így 11 pontosra csökkent az előnye Millerrel szemben.

MOTO2

A középső géposztályban nem maradt el a bajnokavatás. Esteve Rabatnak kényelmes előnye birtokában nem kellett kockáztatnia, a már-már biztonsági motorozással megszerzett harmadik hely pedig elegendő volt neki ahhoz, hogy bebiztosítsa a vb-címét. A futamot a pontversenyben harmadik helyen álló Maverick Vinales nyerte meg Mika Kallio előtt.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, MALAJZIAI NAGYDÍJ

MOTO3
1. Efrén Vázquez (spanyol, Honda) 40:41.002
2. Jack Miller (ausztrál, KTM) +0.231
3. Alex Rins (spanyol, Honda) +0.385
A VB ÁLLÁSA

1. Alex Márquez (spanyol, Honda) 262 pont
2. Miller 251
3. Rins 226

MOTO2

1. Maverick Vinales (spanyol, Kalex) 40:46
2. Mika Kallio (finn, Kalex) +2.694
3. Esteve Rabat (spanyol, Kalex) +8.054
A VB ÁLLÁSA
1. Rabat 326 (már világbajnok)
2. Kallio 289
3. Vinales 274

MOTOGP
1. Marc Márquez (spanyol, Honda) 40:45.23
2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +2.445
3. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) +3.508
A VB-ÁLLÁSA
1. Márquez pont (már világbajnok) 337
2. Rossi 275
3. Lorenzo 263

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik