Kiss Pál Tamást szerződtette a GP3-as Tech 1 istálló

Vágólapra másolva!
2011.03.25. 21:43
null
Kiss Pál Tamásnak egyelőre a házi versenyt kell megnyernie (Fotó: Szabó Miklós, NS-archív)
Címkék
A reményből valóság lett: Kiss Pál Tamást szerződtette a GP3-as sorozat egyik csapata, a Tech 1 istálló, így a tehetséges magyar pilóta a 2011-es szezonban már a Formula–1 egyik előszobájának tartott bajnokságban versenyez. Mi több, a francia istálló csapatfőnöke, Sarah Abadie kijelentette, jövőre már harcba kell szállnia a bajnoki címért.

A 19 éves, tehetséges versenyző a tavalyi brit Formula Renault-bajnokságban elért harmadik helye után az idén közelebb került nagy álmához, a Formula–1-hez. A francia Tech 1 vezérkara Miskolcon töltött egy napot, és a tárgyalások végén aláírták az istálló és a 19 éves magyar pilóta közti, 2011-re szóló szerződést.

A menedzser, a pilóta és a csapatfőnök
A menedzser, a pilóta és a csapatfőnök

„Nagyon fontos lépés kettőnk közös munkájában ez a szerződés, amely nagyon jó feltételeket biztosít erre a szezonra Tamásnak, így minden adva van a jó szerepléshez. Ez mindkettőnk életében egy korszak kezdetét jelenti – fogalmazott Stefano Favaro, a versenyző menedzsere. – Nagyon fontos, hogy Tamás kiharcolja az első számú versenyző pozícióját, mert akkor az újításokat ő kapja meg a csapaton belül. Erre egyébként reális esélyt látok, hisz a teszteken eddig egy gyakorlás kivételével mindig ő volt a leggyorsabb.”

A francia alakulat csapatfőnöke, Sarah Abadie elárulta, tavaly júliusban, a Hungaroringen rendezett World Series By Renault rendezvényen figyeltek fel a magyar tehetségre.

„Elképesztő teljesítményt nyújtott, hiszen többet előzött egymaga, mint az egész mezőny. Ezután követtük a pályafutását, és amikor a tavalyi GP3-as teszteken is figyelemre méltó eredményeket ért el, eldöntöttük, megpróbáljuk szerződtetni – közölte Sarah Abadie. – Jó lenne, ha a legjobb tíz között végezne a harminctagú mezőnyben az idén, míg jövőre az első három hely, azaz a bajnoki cím esetleges megszerzése a cél.”

„Életem egyik nagy vágya teljesült, és most már tényleg csak rajtam múlik, hogy én lehetek-e majd néhány év múlva a második magyar versenyző a Formula–1-ben – mondta Kiss Pál Tamás. – A teszteken egy kivétellel sikerült gyorsabbnak lennem csapattársaimnál, így bizakodva várom a házi versenyt is hármunk között. Nincs teher a vállamon az első évben, és én már az idén megpróbálom a maximumot kihozni magamból és az autóból.”

A magyar pilóta március 29-től vesz részt a GP3-as kategória második hivatalos tesztjén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik