Kamion Eb: nagyszerű hajrá és egy büntetés után Kiss Norbert a 2. helyen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 13:38
null
Kiss Norbert dobogóra állhatott a hungaroringi nyitó futamon (Fotó: Földi Imre)
Adam Lacko rajt-cél győzelmét hozta a kamion Európa-bajnokság nyitó versenye a Hungaroringen. Bár mögötte Anthony Janiec látta meg a kockás zászlót először, a francia versenyzőt a leintést követően megbüntették, így Kiss Norberté lett a második pozíció.

 

Az első sorból Adam Lacko és Anthony Janiec vághatott neki a nyitó viadalnak a Hungaroringen, Kiss Norbert a harmadik rajtsorba parkolhatta le a kamionját a rajtrácson. A repülőrajtot követően nem változott a sorrend az élmezőnyben, s az első kör végére Lackónak sikerült némi előnyt kiautózni az élen az igencsak nedves pályán.

A harmadik körben Kiss elkezdte támadni az előtte haladó Antonio Albacetét, ám előzést körökig nem láttunk. Lacko előnye az élen folyamatosan nőtt, az utolsó körökben azonban Kiss teljesítményére sem lehetett panasz, hiszen kettőt is előzött, amivel feljött a harmadik helyre. Lacko rajt-cél győzelmet aratott, s bár Kiss az utolsó méterekig támadta Janiecet a második pozícióért, a francia látta meg a kockás zászlót előbb.

A leintést követően azonban 30 másodperces időbüntetést kapott, amiért háromszor is túl szélesen vette a pálya valamelyik kanyarját, amivel Janiec visszaesett a hetedik helyre, a második pozíciót pedig Kiss örökölte meg.

Folytatás 14.50-kor a második versennyel!

KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG (ETRC)
HUNGARORING, 1. VERSENY

1. Adam Lacko (cseh, Buggyra Racing)
2. Kiss Norbert (magyar, Révész Truck Racing)

3. Antonio Albacete (spanyol, Truck Sport Bernau)
4. Steffen Faas (német, Tankpool24 Racing)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik