Jorge Lorenzo győzelmével tovább növelte előnyét

Vágólapra másolva!
2012.07.15. 15:44
null
Jorge Lorenzót senki sem tudta megakadályozni abban, hogy megnyerje a mugellói futamot (Fotó: Reuters)
Címkék
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Olasz Nagydíján MotoGP-ben Jorge Lorenzo végzett az élen Dani Pedrosa és Andrea Dovizioso előtt, míg Moto2-ben Andrea Iannone, Moto3-ban pedig Maverick Vinales állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

MOTOGP

Bár a 23 körös verseny elején Dani Pedrosa kezdett a legjobban, Jorge Lorenzo viszonylag hamar megelőzte. A pontverseny éllovasa ezután végig vezetve, könnyedén nyert Mugellóban.

Tizennégy körrel a vége előtt Casey Stoner kicsúszott a pályáról, de sikerült visszakapaszkodnia, és a nyolcadik helyen végzett.

A második helyet Dani Pedrosa zsebelte be az olasz Andrea Dovizioso előtt, aki idén negyedszer állhatott fel a dobogóra. Jorge Lorenzo előnye immár tizenkilenc pont honfitársa előtt a vb-összetettben.

A negyedik helyen a német Stefan Bradl végzett, akinek pályafutása során ez volt a legjobb eredménye a MotoGP-ben.

MOTO2

Az Olasz Nagydíj Moto2-es versenyének negyedik körében majdnem bukott a pontversenyben második helyen álló Pol Espargaró, aki kis híján nekiment Nakagami Takaaki motorjának egy kanyarban. Ezután a japán percei következtek, hiszen egészen a második helyig felkúszott Thomas Lüthi mögé, nyakán a Márquez, Iannone duóval. Sőt, nem sokkal később már az első helyen körözött az Italtrans versenyzője.

A verseny közepe felé Lüthi visszavette a vezetést, Márquez pedig visszaesett a harmadik helyre, míg Iannonét ekkor Espargaró az ötödik pozícióba sorolta vissza.

A hajrában Iannone megtáltosodott, és végül Lüthit és Espargarót is lehagyva az élen végzett hazájában. A pontversenyt vezető Márquez az ötödik lett, de előnye így is tetemes.

MOTO3

A mugellói 20 körös verseny egyik legnagyobb vesztese az összetett pontversenyben harmadik helyen álló Luís Salom volt, aki a negyedik körben bukás miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet, így hátránya tovább nőtt a futamot két századdal megnyerő Maverick Vinalesszel szemben.

A spanyol versenyző csapattársával, az olasz Romano Fenatival és a vb-éllovas Sandro Cortesével karöltve roppant izgalmassá tette a futam végét. A KTM német pilótája harmadikként kezdte meg az utolsó kört, de mindent egy lapra feltéve megpróbálta megelőzni riválisait – de hiába. A hajrában ugyanis bár kanyarról kanyarra változott a sorrend, végül Vinales, Fenati, Cortese sorrendben érkeztek meg a motorosok.

Cortese továbbra is vezeti a pontversenyt, de előnye most már csak kilenc pont Vinales előtt.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, OLASZ NAGYDÍJ
MOTOGP (23 KÖR)
1. Jorge Lorenzo spanyol Yamaha 41:37.477
2. Dani Pedrosa spanyol Honda +5.223
3. Andrea Dovizioso olasz Yamaha +10.665
A PONTVERSENY ÁLLÁSA
1. Jorge Lorenzo spanyol Yamaha 185 pont
2. Dani Pedrosa spanyol Honda 166
3. Casey Stoner ausztrál Honda 148
MOTO2 (21 KÖR)
1. Andrea Iannone olasz Speed Up 39:52.523
2. Pol Espargaró spanyol Kalex +0.090
3. Thomas Lüthi svájci Suter +0.897
A PONTVERSENY ÁLLÁSA
1. Marc Márquez spanyol Suter 163
2. Pol Espargaró spanyol Kalex 129
3. Andrea Iannone olasz Speed Up 129
MOTO3 (20 KÖR)
1. Maverick Vinales spanyol FTR Honda 39:57.374
2. Romano Fenati olasz FTR Honda +0.020
3. Sandro Cortese német KTM +0.071
A PONTVERSENY ÁLLÁSA
1. Sandro Cortese német KTM 164 pont
2. Maverick Vinales spanyol FTR Honda 155
3. Luís Salom spanyol Kalex KTM 104

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik