IndyCar: az életéért küzd a korábbi F1-es pilóta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.24. 07:21
null
Justin Wilson a 2003-as F1-es idénye óta a tengerentúlon versenyez (Fotó: Reuters, archív)
Életveszélyes állapotban szállították kórházba Justin Wilson korábbi F1-es pilótát az IndyCar vasárnapi futamáról. A Pocono Speedwayen megtartott versenyen Sage Karam a falnak csapódott az egyik kanyarban, a mögötte haladó Wilsont pedig a roncsról lerepülő törmelékek egyike fejbe találta.

Amikor a pálya orvosai Wilson autójához értek, a brit pilóta eszméletlenül ült autójában, amely a törmelékkel történő ütközés után tért ki balra az ideális ívről, és miután a pályát szegélyező falnak ütközött, megállt.

„Justin Wilson súlyos fejsérülést szenvedett a vasárnapi versenyen, jelenleg kómában fekszik, az állapota életveszélyes. További vizsgálatok folynak a kórházban. Az IndyCar közössége imádkozik Justinért és az Andretti-istállóért” – adta ki a sorozat szervezője.

A 37 éves Wilson 2003-ban 16 versenyen indult az F1-ben, 11-szer a Minardival, ötször a Jaguarral. A legjobb eredménye az Indianapolisban elért nyolcadik hely volt, a következő évben már a tengerentúli Champ Car-sorozatban versenyzett.

KARAM BALESETE, WILSONT ELTALÁLTA AZ EGYIK TÖRMELÉK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik