Indy 500: Pagenaud őrületes hajrá végén győzött Rossi előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.27. 08:06
null
A 2016-os Indy-bajnok először nyerte meg a legendás futamot (Fotó: indianapolismotorspeedway.com)
Vasárnap este rendezték meg a legendás amerikai autóversenyt, az Indianapolis 500-at, amelynek idei, 103. kiírását a 35 éves francia pilóta, Simon Pagenaud nyerte meg mindössze 0.2 másodperccel a korábbi győztes Alexander Rossi előtt. A leintés előtt 20 körrel történt baleset miatt piros zászlóval megállították a versenyt, így az egy 13 körös őrületes rohanásban dőlt el, a francia javára.

Idén is megrendezték Indianapolisban a legendás amerikai versenyt, az Indy 500-at, amelynek 103. kiírását a francia Simon Pagenaud nyerte a 2016-os győztes Alexander Rossi előtt mindössze 0.2086 másodperccel.

Történt, hogy a leintés előtt húsz körrel Graham Rahal és Sébastien Bourdais ütközése nyomán Felix Rosenqvist, Zach Veach és Charlie Kimball versenyének is vége szakadt, s a versenybizottság a pályát borító törmelék miatt piros zászlóval megszakította a körözést. A pilóták a bokszba hajtottak, s ott várták meg a takarítás végét, majd 6 körön át a biztonsági autó mögött melegítették gumijaikat, aztán elengedték a mezőnyt az utolsó 13 körre.

RAHAL ÉS BOURDAIS BALESETE


Ennek során pedig a pole-ból induló s a futam nagy részében az élen álló Simon Pagenaud, valamint a 2016-os győztes Alexander Rossi többször is oda-vissza előzte egymást, ám a kockás zászló a franciát intette le elsőként.

Pagenaud győzelme azt is jelenti, hogy csapatának tulajdonosa, Roger Penske ebbéli minőségében 18. (!) alkalommal nyerte meg a legendás versenyt. A dobogó harmadik helyére egy másik korábbi Indy-győztes és ex-F1-es versenyző, a két éve diadalmaskodó japán Szato Takuma fért oda, aki körhátrányból küzdötte fel magát az első háromba.

AZ UTOLSÓ KÉT ÉS FÉL KÖR

 



103. INDY 500
VÉGEREDMÉNY
1. Simon Pagenaud
(Team Penske, francia) 2:50:39.2797
2. Alexander Rossi
(Andretti Autosport, amerikai) + 0.2086
3. Szato Takuma (Rahal Letterman Racing, japán + 0.3413

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik