T. A. 2019.07.11 18:03 Frissítve: 2019.07.11 19:32

Hungaroring Classic: pénteken elszabadulnak a lóerők

A motorok még hallgatnak, a depó már díszbe öltözött: pénteken a szabadedzésekkel elkezdődik a szezon egyik legérdekesebb hazai autóversenye, a Hungaroring Classic.

Az autók a sportág hőskorát idézik (Fotó: hungaroringclassic.com)

 

 

A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek versenyautói a sportág hőskorát idézik, azt a korszakot, amikor még nem voltak ennyire szigorúak a technikai szabályozások, amikor még bátran elszabadulhattak a lóerők, amikor a versenyzők tudása és vakmerősége dönthette el a legkiélezettebb csatákat.

Ezeket az éveket idézi fel a Hungaroring Classic, amely 2017-ben osztatlan sikert aratott, most pedig egy év kihagyás után még népesebb mezőnnyel, körülbelül 200 vérbeli versenygéppel tér vissza a mogyoródi aszfaltcsíkra. A hatvanas évek olasz csodái mellett az egyik legkülönlegesebb jármű a Le Mans-győztes Porsche 917-es lesz, s ha már a leghíresebb megbízhatósági viadalnál tartunk, idén is versenybe száll nálunk a 24 órást ötször megnyerő, s korábban a Formula–1-ben is megforduló Emanuele Pirro.

Az idei év újítása az a kategória, amelyben kizárólag 911-es Porschék indulnak, vagyis a pilóták gyorsaságán és ügyességén múlik, hogy ki nyer – a historic versenyzés történetében egyedülálló ez a fajta márkakupa.

A kor szellemét idézve arany, illetve zöld babérkoszorú kerül a győztesek nyakába, a Magyar Autóklub által szervezett veterán autó, illetve motorkerékpár szépségverseny legjobbjai pedig értékes díjakkal gazdagodnak. Itt a szakmai zsűri mellett a közönség szavazatai is számítanak a végeredménynél.

(Fotó: hungaroringclassic.com)

 

Hogy ne csupán a járművek, hanem az öltözködési stílus is felidézze a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas éveket, mindenkit arra biztatnak, hogy érkezzen a korszaknak megfelelő ruhákban, de ha ez gondot okozna, a helyszínen is lehet ruhát kölcsönözni, sőt, díjmentesen korhű frizurát is kapnak a hölgyek és urak.

Különleges esemény lesz a vasárnapi divatbemutató és rockabilly buli, amit a depóban tartanak meg – a szervezést a korábbi modell, a ma is gyönyörű Sütő Enikő vállalta.

2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.

2019.12.23 13:21:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-KARÁCSONY. Az első, ahol felvetődik a kérdés: vajon ha eljön az ideje, engedjék motorra ülni a gyereket?

2019.12.20 14:50:22

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

Izgalmakból 2019-ben sem volt hiány a nemzetközi autósportban. Íme, az év legfontosabb történései.

2019.12.18 17:20:09

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Zengő Motorsportot sokan a WTCC és WTCR világából ismerik, sok ismert versenyzőt nevelt már fel. (x)

2019.12.16 07:37:08

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A harmadik verseny rajtja előtt egy lyukas garast sem adott volna azért, hogy övé lesz a bajnoki cím.