GP3: Kiss Pál Tamás 17. lett a szombati futamon Belgiumban

Vágólapra másolva!
2011.08.27. 19:58
Címkék
Kiss Pál Tamás a 17. helyen ért célba a GP3-as sorozat belgiumi állomásának első versenyén szombat délután. A francia Tech 1-istálló magyar versenyzője az eltaktikázott időmérőn a 28. rajtkockát szerezte meg, riválisai büntetése miatt a 26. helyről indult.

Kiss a rajt után feljött a 20. helyre, majd még három helyet javított, a vasárnap délelőtt 9.20-kor rajtoló második versenyt – amelyet az Eurosport2 élőben közvetít – a 17. rajthelyről kezdi (ha nem lesznek további büntetések).

A győzelmet a bajnokságot vezető finn Valtteri Bottas nyerte meg, Kiss csapattársai közül Aaro Vainio a 13. Thomas Hylkema a 22. lett – ő ért utolsóként célba.

„Nagyon sajnálom, hogy időben ennyire messzire vagyunk az elejétől – mondta Kiss Pál Tamás – . Nem gondoltam volna, hogy esőben eljöhet az a pillanat, hogy a maximumot nyújtom, és még mindig másodpercekre vagyok az élétől. Szó szerint félelmetes volt olyan vízfüggönyben autózni, ahol nem látok semmit, voltak bizony veszélyes szituációk. Gyorsabb voltam átlagban, mint a csapattársam, tényleg úgy érzem, hogy a maximumot hoztam, még néha többet is, emiatt volt a megcsúszás is. Igazából az lenne az optimális, ha versenyről versenyre az első tízben harcolhatnék a lehető legjobb helyért, mert ez az eredmény nem azt mutatja, amire valójában képesek vagyunk."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik