Formula Renault Ek: Tóth László kilenc helyet javítva szerzett pontokat Spában

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.25. 10:28
null
Tóth László verseny közben
A 17. helyről rajtolva ért célba nyolcadikként Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője a Formula Renault Európa-kupa Spa-Francorchamps-ban rendezett versenyhétvégéjének második futamán – értesültünk a Magyar Távirati Iroda híréből.

A 20 éves pilóta sajtószolgálatának vasárnapi közleménye szerint a heves esőzés után folyamatosan száradó pályán a 18 fős mezőny egy része a száraz aszfaltra alkalmas gumikkal, míg a többi versenyző a vizes felületen használatos abroncsokkal vágott neki szombaton a 30 perc plusz egy körös viadalnak – olvasható az MTI beszámolója.

Tóth a rajtrácsra kivezető körön úgy döntött, inkább a nedves aszfaltra való gumikat választja, versenyautója beállításait azonban a száraz körülményekre alkalmasan hagyta – emelte ki az egyik kulcsfontosságú taktikai döntést a távirati iroda. Ennek is köszönhetően a rajtnál a magyar pilóta azonnal több pozíciót tudott javítani, majd sorra előzte meg az előtte haladókat, így végül kilenc pozíciót javítva, nyolcadikként intették le.

„Elsősorban nem is a pontszerzésnek örülök, hanem annak, hogy meg tudtuk mutatni, versenyképesek vagyunk, és harcba tudunk szállni a top 10-es helyezésért, ezzel ugyanis egy hosszabb ideje tartó, kevésbé sikeres időszakot tudtunk lezárni” – idézte Tóthot az MTI, aki hivatalosan a hetedik pozícióért járó hat pontot gyűjtötte be, mert az egyik előtte célba érő versenyző vendégként szerepel a sorozatban, és így nem kaphat bajnoki pontokat.

A Formula Renault Európa-kupa a jövő hétvégén Imolában folytatódik a Formula–1-es Emilia Romagna Nagydíj betétfutamaként – tekintett a jövőbe a Magyar Távirati Iroda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik