nemzetisport.hu 2019.09.18 12:42 Frissítve: 2019.09.18 12:56

F2: továbbra is mesterséges kómában tartják a Hubert-rel ütköző Correát

Augusztus végén szenvedett halálos balesetet a Formula–2-es Belga Nagydíjon a francia Anthonie Hubert, amikor ütközött Juan Manuel Correával. Az ecuadori születésű amerikai versenyző súlyos sérülésekkel élte túl a balesetet, ami után néhány nappal állapota kritikusra fordult. A versenyző médiacsapata közel három héttel a tragikus ütközés után közleményt adott ki, amelyben megerősítették: továbbra is mesterséges kómában tartják a 20 éves Correát.

 

Correa állapota szépen javul (Fotó: RTD Media)

Az augusztus utolsó napján történt balesetben Anthoine Hubert még a pályán életét vesztette, ám Correa állapotát stabilizálni tudták, s később kiderült: mindkét lába eltört, továbbá gerincsérüléseket is szenvedett. A tragédia másnapján négyórás műtétnek vetették alá, ami után stabilizálódni látszott az eszméleténél lévő, ám a történtektől teljesen lesújtott sportoló állapota. 

Egy héttel a balesetet követően azonban már arról érkeztek a hírek az időközben a Liege-ből Londonba átszállított pilótáról, hogy kritikussá vált az állapota, miután légúti distressz szindrómát állapították meg nála: tüdeje károsodása miatt szervezete nem jut elegendő oxigénhez, ezért mesterséges kómába helyezték, s gépek segítik a légzését.

Azóta nem sok hír érkezett Correáról, ám kedden médiacsapata megtörte a csendet, s közölte, az ecuadori születésű, amerikai licensszel versenyző pilótát „továbbra is az egyik londoni kórház intenzív osztályán ápolják, s mesterséges kómában tartják. Juan Manuel tüdejének állapota szépen javult az elmúlt időszakban, ám a légzéshez továbbra is szüksége van a gépek segítségére. Amint megerősödik a tüdeje annyira, hogy műteni lehessen a lábait, erre sor is kerül, de hogy ez mikor történhet meg, azt egyelőre nem tudni” – áll a közleményben.

2020.05.20 09:23:18

Egyéb autó-motor K. J.

Id. Reisz János, a motoros legenda még 85 évesen is 200 kilométer per órás sebességgel száguldott.

2020.03.16 21:54:16

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Hyundaijal hosszabbító magyar versenyző egyelőre nem tudja, mikor kezdődhet el az idei WTCR-sorozat.

2020.03.08 21:58:19

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT (Katar)

Albert Arenas tökéletes utolsó köre a Moto3-ban, könnyes pillanatok a Moto2-ben.

2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.

2019.12.23 13:21:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-KARÁCSONY. Az első, ahol felvetődik a kérdés: vajon ha eljön az ideje, engedjék motorra ülni a gyereket?