nemzetisport.hu 2019.09.18 12:42 Frissítve: 2019.09.18 12:56

F2: továbbra is mesterséges kómában tartják a Hubert-rel ütköző Correát

Augusztus végén szenvedett halálos balesetet a Formula–2-es Belga Nagydíjon a francia Anthonie Hubert, amikor ütközött Juan Manuel Correával. Az ecuadori születésű amerikai versenyző súlyos sérülésekkel élte túl a balesetet, ami után néhány nappal állapota kritikusra fordult. A versenyző médiacsapata közel három héttel a tragikus ütközés után közleményt adott ki, amelyben megerősítették: továbbra is mesterséges kómában tartják a 20 éves Correát.

 

Correa állapota szépen javul (Fotó: RTD Media)

Az augusztus utolsó napján történt balesetben Anthoine Hubert még a pályán életét vesztette, ám Correa állapotát stabilizálni tudták, s később kiderült: mindkét lába eltört, továbbá gerincsérüléseket is szenvedett. A tragédia másnapján négyórás műtétnek vetették alá, ami után stabilizálódni látszott az eszméleténél lévő, ám a történtektől teljesen lesújtott sportoló állapota. 

Egy héttel a balesetet követően azonban már arról érkeztek a hírek az időközben a Liege-ből Londonba átszállított pilótáról, hogy kritikussá vált az állapota, miután légúti distressz szindrómát állapították meg nála: tüdeje károsodása miatt szervezete nem jut elegendő oxigénhez, ezért mesterséges kómába helyezték, s gépek segítik a légzését.

Azóta nem sok hír érkezett Correáról, ám kedden médiacsapata megtörte a csendet, s közölte, az ecuadori születésű, amerikai licensszel versenyző pilótát „továbbra is az egyik londoni kórház intenzív osztályán ápolják, s mesterséges kómában tartják. Juan Manuel tüdejének állapota szépen javult az elmúlt időszakban, ám a légzéshez továbbra is szüksége van a gépek segítségére. Amint megerősödik a tüdeje annyira, hogy műteni lehessen a lábait, erre sor is kerül, de hogy ez mikor történhet meg, azt egyelőre nem tudni” – áll a közleményben.

2019.08.11 22:25:47

Egyéb autó-motor L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2019.07.09 21:13:28

Egyéb autó-motor T. A.

A Hungaroring Classic különleges autóverseny a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek autócsodáival. (x)

2019.07.07 16:13:46

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Nem csupán a héttagú szakmai zsűri döntése alapján hirdetnek győztest, hanem a közönség szavazatai alapján is. (x)

2019.07.08 20:56:39

Egyéb autó-motor T. A.

Hungaroring Classic – a benzingőz bűvöletében élők számára ünnep lesz ez a hétvége. (x)

2019.07.06 15:41:34

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Hungaroring Classic – a benzingőz bűvöletében élők számára ünnep lesz ez a hétvége. (x)