DVTK: megalakult a klub autósport-szakosztálya

Vágólapra másolva!
2020.06.30. 15:03
null
Spitzmüller Csaba a DVTK-ban folytatja (Fotó: Nemzeti Sport)
Már autósport-szakosztálya is van a DVTK-nak. Az idén 110 éves diósgyőri sportegyesületnek ez a huszadik szakosztálya.

Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketingigazgatója a keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy megítélése szerint a labdarúgás után az autósport a legnépszerűbb a világban és Magyarországon is, ezért döntöttek úgy, hogy ezzel a sportággal bővítik az egyesületet. Azt mondta, hogy a rali- és a ralikrosszversenyeket több ezren nézik a megyében, és mostantól a helyi szurkolók például a Miskolc-, vagy az Ózd-ralin a DVTK pilótáinak külön is szoríthatnak.

Adamovits Márk szakosztályvezető azt emelte ki, hogy Miskolcot, a sport egyik fellegvárát és a DVTK-t ezentúl nemcsak a foci, a birkózás, a jégkorong jellemzi majd, hanem az autósport is.

Az autósport-szakosztály már most ismert neveket tudhat a soraiban, mivel ezentúl a DVTK színeiben versenyez a 2018-as magyar rali-bajnok Hadik András, a szintén ralis Friedmann Zsolt és a már ralikrosszban szereplő – korábban raliban abszolút magyar bajnok – Spitzmüller Csaba. A klubválasztásuk nem véletlen, mivel mindhárman miskolciak. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt időszakban nem versenyezhettek, de a jövőben nemcsak hazai, hanem futamokon is szeretnének indulni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik