Autósport: Vogel Adrienn élete autózásával 2. Monzában

Vágólapra másolva!
2019.10.13. 08:07
null
Vogel Adrienn az utolsó helyről indulva másodikként zárt (Fotó: Kia Platinum Cup)
Izgalmat, drámát, majd happy endet is hozott a Kia Platinum Cup évadzáró fordulója Monzában. A lengyel márkakupában szereplő Vogel Adrienn igazán fordulatos hétvégét tudhat maga mögött, amelyet végül élete autózásával zárt.



A H1-System Kia Racing Team csapat magyar versenyzőjének már a szabadedzésektől kezdve megvolt a tempója a legendás helyszínen, ahol két évvel ezelőtt a hétvége leggyorsabb körét autózta a sorozatban. Most a negyedik helyet szerezte meg a pénteki időmérőn, a szombati első versenyen pedig rendben el is rajtolt, de más hibájából már az első körben fel kellett adnia a versenyt.

„Olyan erős ütést kapott hátulról az autóm, hogy átpattogtam a pálya melletti hurkákon, ettől megsérült a hátsó hidam és a futómű is, úgyhogy nem tudtam folytatni a versenyt. A fiúk elképesztő munkával összerakták az autót, de nem volt sok reményem a második futammal kapcsolatban, amelyiken az utolsó, 15. helyről indulhattam.”

A tizenkét körös második futamon azonban Vogel elképesztő tempót diktált, a verseny első harmadában már a középmezőnyben autózott, az utolsó körökben pedig egy darabig vezette is a versenyt, végül második helyen ért célba.

„Őszintén szólva egyszerűen nem is tudom még, hogy mi történt, olyan friss az élmény. Csak mentem, ahol tudtam, kihasználtam a szélárnyékot, és reméltem, hogy senki sem hibázik körülöttem, mert lehet itt nagyot esni, ahogy láthattuk is a hatalmas balesetet a verseny végén. Második helyen értem célba, nagyon boldog vagyok, és nagyon köszönöm a csapatomnak, a szerelőimnek, hogy tökéletes autót raktak alám, és a csapattársamnak, Bernula Pistinek is, hogy egész hétvégén számíthattam rá.”

Vogel Adrienn számára pályán véget ért ugyan a szezon, de hamarosan újra versenyautóban láthatjuk, a FIA ERC november eleji, magyarországi szezonzáróján, a Nyíregyháza ralin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik