Autósport: szétválnak Alonso és a McLaren útjai – hivatalos

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.05. 15:40
null
Fernando Alonso és a McLaren külön utakon folytatja (Fotó: AFP)
Ezentúl nem tartozik a McLaren kötelékébe Fernando Alonso, ugyanis a két fél nem hosszabbította meg a nemrégiben lejárt szerződését. 

 

Fernando ALonso összesen öt szezont töltött a McLarennél, mielőtt a 2018-as idény végén elhagyta a Formula–1-et. Teljesen azonban nem szakított az alakulattal, hiszen a wokingiak színeiben szeretett volna rajthoz állni idén az Indy 500-on. Ez viszont végül egy hajszállal, de nem jött össze, ugyanis Alonso – részben a csapat hibájából – nem tudta kvalifikálni magát a versenyre.

Vélhetően ennek is szerepe van abban, hogy két fél útjai különválnak, de elmondásuk szerint az együttműködés megszűnése vita nélkül, barátságosan történt.

Alonso utoljára az idei Bahreini Nagydíjat követő teszten vezette a McLaren F1-es autóját – akkor a hivatalos gumiszállítónak, a Pirelli a munkáját segítette ezzel. A kétszeres világbajnok idén hosszútávú versenyeken indult, a WEC-ben (hosszútávú világbajnokság) úgy lettek bajnokok Sébastien Buemivel és Nakadzsima Kazukival egy csapatban, hogy a nyolcból öt futamot megnyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik