Autósport: Keszthelyi Vivien kieséssel debütált a W Series zolderi futamán

Vágólapra másolva!
2019.05.18. 18:16
null
Keszthelyinek két kör jutott (Fotó: W Series)
A kizárólag női autóversenyzők számára életre hívott W Series második futamán bemutatkozhatott a szériában eredetileg tartalékpilótaként foglalkoztatott Keszthelyi Vivien, aki azonban mindössze két kör után kiesett a zolderi futamból, miután autójába hátulról beleszálltak.

Keszthelyi Vivien a tartalékpilótaként már a széria második versenyén lehetőséget kapott a bemutatkozásra, miután a széria orvosai nem engedélyezték a finn Emma Kimiläinen indulását, aki az első futamon balesetet szenvedett.

Keszthelyi így már az időmérőn is lehetőséget kapott, és a 17. helyen zárt, és végül a büntetések után a 15. helyről várhatta a futam rajtját.

A magyar lány számára azonban nem tartott sokáig a bemutatkozás, a rajt után a második körben balesetbe keveredett: néhány autóval előtte a lengyel Gosia Rdest és a brit Esmee Hawkey ütközése miatt Keszthelyi lassított, de a mögötte haladó ezt nem vette észre és beleszállt a magyar lány autójába, s ezzel Keszthelyi kiesett.

A futamon a holland Beitske Visser diadalmaskodott az első futamot megnyerő Jamie Chadwick előtt, a harmadik Alice Powell lett.

Folytatás három hét múlva Misanóban.

A KESZTHELYI KIESÉSÉHEZ VEZETŐ BALESET




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik