HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.03.16 18:41 Frissítve: 2017.03.16 16:03

Autósport: 16 éves magyar lány az Audi német márkakupájában

Az idén a német Audi TT-kupában szerepel Keszthelyi Vivien, jelentette be az Audi. A 16 éves magyar lány a német márka versenyzői akadémiájának növendéke, s hároméves autóversenyzői múlttal nagy lehetőséghez jut.

Keszthelyi Vivien az Audi TT-kupa legfiatalabb indulója lesz (Fotó: Audi)

Keszthelyi Vivien egyedüli magyarként második éve tagja a gyár kiképzőprogramjának. A TT-kupában a mezőny legfiatalabb tagja lesz, ráadásul a riválisok jelentős része öt-nyolc évvel idősebb nála.

A versenyző célja, hogy a várhatóan erős mezőnyben minél több dobogós helyezést érjen el az egyenlő technikai feltételekkel elindított versenysorozatban, amelyben legfőképpen a tehetség rangsorolja a pilótákat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Audi TT-kupa mezőnye a német túraautó-bajnokság, a DTM mezőnyével együtt a híres nürburgringi 24 órás futam hétvégéjén is rajthoz áll. A hét állomásból álló sorozat első versenyére május 5. és 7. között Hockenheimben kerül sor.

A sorozat állandó szereplői mellett tavaly olyan vendégversenyzők is indultak, mint Sven Hannawald német síugró, Marcel Hirscher osztrák és Felix Neureuther német alpesi síző vagy Tanner Foust amerikai ralikrossz- és driftversenyző.

Az érdeklődők a vivienkeszthelyi.com internetes oldalon minden futamot élőben követhetnek.

Keszthelyi Vivien más versenysorozatok egy-egy versenyhétvégéjén is részt vesz csapatával, az Audi Sport Racing versenyakadémia támogatásával működő Team VRS-sel, a magyar szurkolók a Hungaroringen többször is különböző versenyhétvégéken, illetve országszerte további nagyszabású eseményeken találkozhatnak vele.

„Fantasztikus érzés, hogy három, az autósportban töltött év alatt sikerült eljutnom abba a sorozatba, amiről – mint egy nagy lépés a DTM felé – álmodtam. Várom, hogy ebben a sorozatban versenyezzek, hiszen rendkívül nívós mezőnyben bizonyíthatok. Jelenleg a többi versenyzővel együtt veszünk részt egy felkészítő táborban, ahol már többek között az egyforma versenyoveráljainkat is felpróbálhattuk, és számos egyeztetést tartottunk a szezonról. Az első versenyig még lesz időnk gyakorolni, áprilisban lesz egy hivatalos teszt, amin két napig mindenki a pályán lesz, nekem pedig még az akadémián is készülnöm kell a következő feladatokra. A pilóták rendkívül barátságosak egymással, azonban természetesen azt lehet érezni, hogy már most a táborban, s majd a pályán is mindenki a legjobb akar lenni. Nagyon várom már az idénynyitót, új helyszínek, új riválisok, talán a legelső futam lesz a legérdekesebb" – mondta Keszthelyi Vivien.

2018.11.15 13:12:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Európa legnépszerűbb crossoveréhez teljesen új benzines hajtásláncok érkeztek. (x)

2018.11.11 23:41:20

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Az utolsó métereken dőlt el a futamgyőzelem és az abszolút bajnoki cím sorsa a nyíregyházi idényzárón.

2018.10.25 13:13:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Ez a negyedik, Sunderlandben gyártott modell, mely elérte az egymilliós darabszámot (x).

2018.10.25 17:16:50

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Magas felszereltségű különleges kiadást dobott piacra a Nissan. (X)

2018.09.24 16:46:37

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Nissan bevezette a Technológia Bajnokai limitált kiadást a kategóriateremtő Nissan Qashqai crossoverből. (x)