T. A. 2020.01.11 17:09 Frissítve: 2020.01.11 17:37

Africa Race: szívesen kihagyta volna a szakaszt a magyar

A Nyugat-Szahara azt hozta, amit szokott: gyors pályán folytatódott az Africa Race, amelyen Kovács Miklósék továbbra is őrzik helyüket az élmezőnyben.

Kis túlzással 473 kilométeren keresztül álltak a gázon a versenyzők (Fotó: Qualisport)

 

Az óvatossággal telt a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió napja az Africa Race-en – a pihenőnap előtti utolsó szakaszon a nagy átlagsebesség miatt nagyon észnél kellett lenni, és a korábbi tapasztalatok okán Kovácsék próbáltak igazodni ehhez. Főleg azután, hogy egy nappal korábban két defektet is kaptak. A Dahlába vezető szombati, nyugat-szaharai szakasz gyors volt, úgyhogy kis túlzással 473 kilométeren keresztül álltak a gázon a versenyzők.

„Ha lett volna választásom, szívem szerint kihagytam volna ezt a szakaszt – mondta Kovács Miklós, aki a Scania Torpedóval a kamionos mezőnyben harmadikként ért célba. – Olyan volt, mintha autópályán mentünk volna, szinte mindenhol padlógázzal kellett menni. A kanyarokban ráadásul nagyon csúszott, és száznegyven kilométer per órás tempónál nagyon nehéz volt kordában tartani az autót. Korábban voltak gondjaink az itteni a szakaszon, úgyhogy nagyon odafigyeltünk. Az eredmény nem rossz, ráadásul jön a pihenőnap, amelyet mindannyian nagyon vártunk, utána pedig jön Mauritánia – sok homokkal és dűnékkel...”

Kovácsék a kamionos kategória második, az autós-kamionos összevont értékelés negyedik helyéről várják a folytatást, ám lőtávolon belül maradtak, és hátrányuk nem ledolgozhatatlan.

A kamionos mezőny másik magyar egysége, vagyis Fazekas Károly, Horn Albert és Csákány Péter a kategória hatodik helyén érkezett, vagyis sikerrel hagyja maga mögött a kilométereket – öt nap után a negyedik helyen áll a kamionok között.

Az autós mezőnybe másfél nap kihagyás után visszatért a Varga Imre, Toma József kettős, amely technikai okok miatt a harmadik szakaszt félbeszakította, a negyediket pedig teljes egészében kihagyta. Ez azt jelenti, hogy BMW-s egység 28 óra 45 perces büntetéssel folytathatja a küzdelmet, de legalább versenyben maradt.

A legnépesebb kategóriában, vagyis a motorosoknál a címvédő olasz Alessandro Botturi idei harmadik szakaszgyőzelmét aratta, így az összetettben is az élen áll a szünnap és az első mauritániai szakasz előtt.

 

2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.

2019.12.23 13:21:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-KARÁCSONY. Az első, ahol felvetődik a kérdés: vajon ha eljön az ideje, engedjék motorra ülni a gyereket?

2019.12.20 14:50:22

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

Izgalmakból 2019-ben sem volt hiány a nemzetközi autósportban. Íme, az év legfontosabb történései.

2019.12.18 17:20:09

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Zengő Motorsportot sokan a WTCC és WTCR világából ismerik, sok ismert versenyzőt nevelt már fel. (x)

2019.12.16 07:37:08

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A harmadik verseny rajtja előtt egy lyukas garast sem adott volna azért, hogy övé lesz a bajnoki cím.