Birkózó-vb: meccs nélkül jutott tovább a magyar

Vágólapra másolva!
2018.10.22. 13:34
null
Olejnik Pavlo mérkőzés nélkül jutott a legjobb nyolc közé (Fotó: MTI/Czagány Balázs)
Utolsó két szabadfogású férfi és első két női versenyzőnk is bemutatkozott a Papp László Budapest Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság hétfői versenynapján. Sajnos az első két nap látott tendencia folytatódott: a négy magyar közül hárman már a nyitó meccsükön vereséget szenvedtek, s egyetlen sikerünk leginkább annak köszönhető, hogy az ellenfél ki sem állt...

 

A 70 kg-os Lukács Norbert a világ- és Európa-bajnok örmény klasszistól, David Szafarjantól szenvedett papírforma-vereséget (az örmény öt évvel ezelőtt éppen itt, Budapesten lett világbajok), a 19 éves vb-újonc, Dollák Tamara elkerülte a technikai tusos vereséget a mexikói junior vb-bronzérmes Alejandra Bonilla ellen (8:0) – Eb-bronzérmes reménységünk, Galambos Ramóna viszont nem. 55 kilós versenyzőnk a meccs elején, 2:1-es hátránynál „belenézett” egy négypontos akcióba, innentől pedig szó szerint csak futott az amerikai Jacarra Winchester és az eredmény után, birkózása kapkodóssá vált, és az amerikai lány 12:1-re nyert, ami a látottak alapján túlzó, de egyértelműen az ő taktikája volt a nyerő.

„Nagyon elkeseredett vagyok a végeredmény és a teljesítményem miatt is. Nem éreztem jól magam a az első menetben, nagyon izgultam, ezt nem tudtam leküzdeni, és elkapkodtam az akcióimat. Fizikailag nagyon erős volt az amerikai, de jobb taktikával nyerhető lett volna a meccs” mondta könnyek között Galambos.

Eleddig egyetlen hétfői győzelmünket a honosított ukrán Európa-bajnok, Olejnik Pavlo szállította – más kérdés, ehhez birkóznia sem kellett. Argentin ellenfele ugyanis – nem tudni, milyen okból – nem állt ki ellene, így Olejnik mérkőzés nélkül továbbjutott.

„Igazából mi sem tudjuk, mi történt, nem nagyon láttam még ilyet: az argentin reggel rendesen bemért, tehát nem a súlyával volt gond, viszont valamiért nem állt ki a mérkőzésre” – mondta Gulyás István szabadfogású szakágvezető.

A 97 kg-os Olejnik a negyeddöntőben a kanadai Jordan Steen ellen birkózik, ha azt a meccset hozni tudná, már biztosan éremért birkózhatna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik