Robbant az „unalmas csoport”, a Bilbao kikapott, a Porto ikszelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.30. 22:43
null
Meglepte a Bilbaót a BATE (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a BATE Boriszov hatalmas meglepetésre 2–1-re legyőzte a spanyol Athletic Bilbaót, míg a négyes másik találkozóján a Porto felállt a 2–0-s hátrányból, és döntetlent játszott a Sahtar Doneckkel.

BATE BORISZOV–ATHLETIC BILBAO

Rögtön hatalmas meglepetéssel indultak a sorsolás után a legunalmasabb négyesnek bélyegzett H-csoport keddi küzdelmei: a BATE előnybe került az Athletic Bilbao ellen.

A DVSC-t kiejtő fehérorosz gárda mindössze a 19. percig várt az első találattal: ekkor egy szöglet után Szignyevics csúsztatott bele a rövid saroknál a labdába, amely így tökéletesen szállt a kapufa mellett helyezkedő Gyenyisz Poljakov elé, s a csatárnak már csak annyi volt a dolga, hogy három méterről az üres kapuba pöcköljön (1–0).

Ha a spanyol drukkereknek ennyi nem lett volna elég, ahelyett, hogy csapatuk kitámadt volna, teljesen beszorultak a piros-fehérek, és csak a szerencsének köszönhették, hogy az első fél óra végére nem kerültek háromgólos hátrányba.

A szünet előtt azért csak sikerült berámolni a másodikat, Aljakszandr Karnickij elképesztően laza mozdulattal elfektette a védőjét és Iraizozt, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsót (2–0).

A második pofontól úgy tűnt, felébredt a Bilbao, jött is a szépítés a szünet előtt: Aritz Aduriz cselezgetett a tizenhatos sarkánál, majd laposan a bal alsóba lőtt (2–1).

Nem sokáig tartott a nagy fellángolás, a fordulás után újra a BATE dominált, Jablonszki és Gordejcsuk el is találta a kaput, gól azonban nem született, de így sem kellett szomorkodniuk a fehéroroszoknak, az eredmény ezt követően már nem változott.

BATE–Athletic Bilbao 2–1


SAHTAR–PORTO

Sokat hibázott, de így is megmentett egy pontot a Porto (Fotó: Reuters)
Sokat hibázott, de így is megmentett egy pontot a Porto (Fotó: Reuters)

Kiegyenlítettebb csatát hozott a Sahtar és a Porto összecsapása, a Lviv Arénában a Porto kezdett jobban, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kidolgozniuk a kezdés után a labdát is többet birtokló portugáloknak.

Jöttek viszont a kontrák, és előbb Douglas Costa, majd Luiz Adriano pörgetett kis híján Fabiano kapujába, a brazil kapuson azonban nem sikerült kifogni honfitársainak, figyelmeztetésnek azonban kitűnő volt.

Amikor pedig már úgy tűnt, teljes unalomba fullad az első félidő, jött Kucser, és felvágta a saját tizenhatosán belül Jaszin Brahimit. A játékvezető, Cüneyt Cakir nem gondolkodott, azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Brahimi állt, és bár nem lőtte rosszul a büntetőt, Pjatov hatalmasat repülve kitenyerelte a kapu jobb oldalába tartó labdát.

A fordulás után Ukrajnában sem maradtak meglepetés nélkül: 33 ezer néző előtt megszerezte a vezetést a Sahtar! A korábban nagyot hibázó Kucser lebirkózta védőjét, majd a második hullámban érkező Alex Teixeira elé passzolt, a brazil pedig higgadtan a kapuba gurított közelről (1–0).

A váratlan gól után sem talált magára a Porto, így bár kisebb helyzetei voltak a portugáloknak, a hőn áhított egyenlítő gól nem jött, a második hazai találat viszont igen: a 86. percben Luiz Adriano maradt egy kis kavarodás után az üres kapuval szemben, és két méterről nem is hibázott (2–0).

Az utolsó előtti percben aztán jött a szépítés: Jackson Martínez vágta a labdát a kapuba a kezezés miatt megítélt büntetőből (2–1).

És amikor már mindenki csak a hármas sípszóra várt, jött az újabb meglepetés: egyenlített a Porto! Tello gurította a csereként beálló Jackson Martínez elé a labdát, a kolumbiai a kapufa mellől nem rontott (2–2), így legalább egy pontot megmentett csapatának.

Sahtar Doneck–Porto 2–2

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT

BATE Boriszov–Athletic Bilbao 2–1 (Poljakov 19., Karnickij 41., ill. Aduriz 45.)
Sahtar Doneck–FC Porto 2–2 (Alex Teixeira 52., Luiz Adriano, 86., ill. J. Martínez 89. – 11-esből, 93.)

AZ ÁLLÁS
1. FC Porto 2 1 1 8–2 +6 4
2. BATE Boriszov 2 1 1 2–7 –5 3
3. Sahtar Doneck 2 2 2–2 0 2
4. Athletic Bilbao 2 1 1 1–2 –1 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik