Női BL: az MTK megóvta az ausztriai visszavágót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.17. 08:58
Nina Burger jogosulatlan szerepeltetése miatt óvást nyújtott be az MTK Hungária női labdarúgócsapata az SV Neulengbachtól – Bajnokok Ligája-mérkőzésen – elszenvedett vereségével kapcsolatban.

A kék-fehér klub a hivatalos honlapján tette közzé, hogy információ szerint az ellenfél egyik játékosa, Nina Burger szerződtetése az SV Neulengbachhoz az osztrák átigazolási időszak lejárta, 2014. július 15 után történt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a futballista 2014. augusztus 20. napján még a Houston Dash csapatánál szerepelt, így az SV Neulengbachhoz történő igazolása nem lehet érvényes, ezen felül az osztrák szövetséghez benyújtott kérelme – a jogászok tudása szerint –nem felelt meg az előírásoknak.

Azt, hogy Nina Burger augusztusban még az amerikai együtesben játszott, az interneten található adatlapja is alátámasztja, illetve azok az adatok is fellelhetők, melyek szerint július 17-től augusztus 20-ig többször lépett pályára amerikai csapatok ellen.

Nem mellékes körülmény, hogy több osztrák klub is óvást nyújtott be az ottani szövetséghez a játékos szerepeltetése miatt.

Az adatok alapján az MTK Hungária FC kezdeményezi, hogy a lejátszott mérkőzés végeredményét az UEFA törölje és a továbbjutás lehetőségét a magyar együttes részére biztosítsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik