Női BL: a 92. percben dőlt el - Marozsánéké a trófea

Vágólapra másolva!
2015.05.14. 20:15
null
Marozsán Dzseniferék megnyerték a Bajnokok Ligáját (Fotó: uefa.com)
A Marozsán Dzsenifert végig a soraiban tudó 1. FFC Frankfurt 2–1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a női Bajnokok Ligája döntőjében, ezzel összességében negyedszer, hét év után először elhódította a trófeát. A német csapat győztes gólját a csereként beálló Mandy Islacker szerezte a 92. percben.

 

A hölgyek Bajnokok Ligája-döntőjét általában a férfiak fináléja előtt néhány nappal rendezik, de mivel a Barcelona és a Juventus csak június 6-án mérkőzik meg, míg a nőknél kevesebb mint egy hónap múlva kezdődik a világbajnokság, ezért a Frankfurt és a PSG már május 14-én összecsapott egymással.

A berlini találkozón a sorozat gólkirálynője, Célia Sasic fejesével a német csapat szerzett vezetést, ám a fennállása első BL-döntőjét játszó francia csapat az első félidő hajrájában Marie-Laure Delie mintaszerű góljával egyenlített.

A második játékrészben a tét rányomta a bélyegét a játékra, néhány egyéni villanástól eltekintve inkább küzdelmes, mint színvonalas meccset láthattak a nézők, akik talán már felkészültek a hosszabbításra, amikor a frankfurtiak eldöntötték a meccset.

A 92. percben a csereként beálló Mandy Islacker elegáns mozdulattal, bal külsővel gyönyörűen emelt a lengyel Katarzyna Kiedrzynek fölött a párizsi együttes kapujába.

A Marozsán Dzsenifert végig a soraiban tudó Frankfurt története során negyedszer – ezzel rekorder –, 2008 óta először nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot, amelyben a következő szezonban nem indulhatott volna, ha alulmarad a döntőben. A PSG első fináléja nem a legszebb módon végződött.

A magyar származású, de német válogatott Marozsán most már kétszeres Német Kupa- és egyszeres Bajnokok Ligája-győztesnek vallhatja magát.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
1. FFC Frankfurt (német)–Paris Saint-Germain (francia) 2–1
(1–1)
Gólszerző:
Sasic (32.), Islacker (92.), ill. Delie (40.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik