Ifi BL: a Puskás Akadémia ciprusi ellenfelet kapott

Vágólapra másolva!
2015.09.01. 14:22
A svájci Nyonban elkészítették az Ifjúsági Bajnokok Ligája első és második selejtezőkörének párosítását. A Magyarországot képviselő Puskás Akadémia a ciprusi APOEL-lel csap össze az első fordulóban, míg a következő körben a finn HJK-val vagy a skót Celtickkel találkozhat.

Mint ismert, az UEFA tavaly úgy döntött, hogy 64 csapatosra bővíti a 2013-ban útnak indított Ifjúsági BL-t. A felnőtt együttesek főtáblájára jutásával automatikusan résztvevő 32 gárda mellett az előző évi UEFA-koefficiensek alapján a legjobb 32 ország bajnoka is részt vehet a küzdelmekben.az UEFA tavaly úgy döntött, hogy 64 csapatosra bővíti a 2013-ban útnak indított Ifjúsági BL-t. A felnőtt együttesek főtáblájára jutásával automatikusan résztvevő 32 gárda mellett az előző évi UEFA-koefficiensek alapján a legjobb 32 ország bajnoka is részt vehet a küzdelmekben.

A „nagyok” által bekerült gárdák esetében ugyanaz a csoportbeosztás, mint a felnőttek között. Tehát például az ifjúsági címvédő Chelsea fiataljai a Portóval, a Dinamo Kijevvel és a Maccabi Tel-Avivval csapnak össze – ugyanúgy, mint José Mourinho tanítványai a legrangosabb európai kupa csoportkörében.

A másik ág párosításai kedden derültek ki. Hazánkat a Puskás Akadémia képviseli, amely a 2014–2015-ös évadban aranyérmes lett az U18-as bajnokságban – két ponttal megelőzve az MTK-t. A felcsúti együttes – amely az UEFA sorsolásán FC Felcsút néven futott – az APOEL ellen kezd. A párharc első mérkőzésére szeptember 20-án vagy 21-én kerül sor Cipruson. A Puskás Akadémia továbbjutás esetén a finn HJK-val vagy a skót Celtickkel találkozik a következő körben.

Az országos bajnokok ágán két, oda-visszavágós kört rendeznek, a nyolc életben maradó csapat a másik „ág” csoportmásodikjaival küzd meg a legjobb tizenhat közé jutásért – ahol a csoportok első helyezettjei automatikusan ott lesznek. Azaz a Puskás Akadémiának három párharcot kellene megnyernie a nyolcaddöntőhöz.

IFJÚSÁGI BAJNOKOK LIGÁJA 2015–2016

A FELNŐTTCSAPATOK TELJESÍTMÉNYÉVEL BEKERÜLŐK ÁGA

A-CSOPORT:
Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol), Sahtar Doneck (ukrán), Malmö FF (svéd)
B-CSOPORT: PSV (holland), Manchester United (angol), CSZKA Moszkva (orosz), Wolfsburg (német)
C-CSOPORT: Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Galatasaray (török), Asztana (kazah)
D-CSOPORT: Juventus (olasz), Manchester City (angol), Sevilla (spanyol), Borussia Mönchengladbach (német)
E-CSOPORT: Barcelona (spanyol), Bayer Leverkusen (német), Roma (olasz), BATE Boriszov (fehérorosz)
F-CSOPORT: Bayern München (német), Arsenal (angol), Olympiakosz Pireusz (görög), Dinamo Zagreb (horvát)
G-CSOPORT: Chelsea (angol), FC Porto (portugál), Dinamo Kijev (ukrán), Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
H-CSOPORT: Zenit (orosz), Valencia (spanyol), Olympique Lyon (francia), Gent (belga)
Azonos nemzetbeli csapatok nem kerülhettek egy csoportba, illetve a politikai helyzet miatt a két orosz és a két ukrán együttes sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik