Dinamo Zagreb, Maccabi Tel-Aviv, Malmö, Sahtar, Valencia – csoportkörös ötös

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.25. 22:51
null
Ünneplő svédek: a Malmö a Celticet állította meg (Fotó: AFP)
A keddi visszavágót követően harcolta ki a csoportkörös szereplést a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Dinamo Zagreb (horvát), a Maccabi Tel-Aviv (izraeli), a Malmö FF (svéd), a Sahtar Doneck (ukrán) és a Valencia (spanyol). Utóbbi kivételével mindannyian hazai közönség előtt ünnepelhettek. Kiesett, és az El-be sorolt a Basel (svájci), a Celtic (skót), a Monaco (francia), a Rapid Wien (osztrák) és a Skënderbeu (albán). A főtábla sorsolását csütörtökön 17.45-től tartják.

Dinamo Zagreb (horvát)–Skënderbeu (albán)

SZERDAI BL-MÉRKŐZÉSEK
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG
20.45: APOEL (ciprusi)–Asztana (kazah)
Az első mérkőzésen: 0–1
20.45: Partizan Beograd (szerb)–BATE (fehérorosz)
Az első mérkőzésen: 0–1
NEM BAJNOKI ÁG
20.45: Bayer Leverkusen (német)–Lazio (olasz) (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–1
20.45: FC Bruges (belga)–Manchester United (angol) (Tv: M4)
Az első mérkőzésen: 1–3
20.45: CSZKA Moszkva (orosz)–Sporting CP (portugál) (Tv: Sport2)
Az első mérkőzésen: 1–2

A hazai visszavágót egygólos fórral kezdő horvátok gyors góllal növelték az előnyüket, de ez túlnyugtatta őket: a középkezdés után az albánok egyenlítettek. A vendégek így sem sokáig, mindössze öt percig örülhettek az ikszes állásnak. A szünet után emberelőny képében felcsillant valami egészen halvány reménysugár az albánok számára, de még mielőtt továbbgondolhatták volna a tizenegy a tíz elleni játékot, megkapták a harmadik góljukat is. Ez aztán végképp megpecsételte a sorsukat. A hajrában esett negyedik gól pedig a szakadék legmélyére lökte vendégeket. A zágrábiak legutóbb a 2012–2013-as idényben voltak főtáblások a BL-ben. A Skënderbeu ugyanerre viszont tovább várhat.

Malmö FF (svéd)–Celtic (skót)

Óriási csatát vívott egymással a két együttes, minden labdáért, a pálya minden egyes négyzet centiméteréért hatalmas küzdelem zajlott. Ebben a hatalmas fizikai csatában a svédek viszont gólokat is szereztek. Az elsőt a 23. percben egy szöglet utáni beadásból, amellyel máris továbbjutónak érezhették magukat. Önbizalmukat növelhette, hogy a játékvezető kezezés miatt nem adta meg a skótok gólját a szünet előtt. Az 55. percben ismét egy szöglet jelentett megváltást a hazaiak számára, bár a második svéd találat egy peches felszabadítása kísérlet eredménye volt. Öngól! A skótok minden mindegy alapon rámentek a Malmöre a hajrában, de hiába, így a tavalyi szezon után újabb idényt hagynak ki a BL-főtáblán. A Malmö viszont ismételhet.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–FC Basel (svájci)

A kezdés utáni ismerkedésre szánt perceket gólváltás követte: a vendégek vezető gólja után jött a hazai egyenlítés. Ahogyan az első mérkőzésen úgy a visszavágón is erősen kiérződött az egyenlő erők csatája, amelyben azért némi svájci mezőnyfölény volt érezhető. Az izraeli gárda azonban szívósan és szervezetten verte vissza a támadásokat, és jutott be a csoportkörbe a 2004–2005-ös idény után. A tavaly csoportkörös svájciak az El-ben vigasztalódhatnak.

Sahtar Doneck (ukrán)–Rapid Wien (osztrák)

CSAK ÖT HELY KIADÓ A FŐTÁBLÁN
Spanyolország: Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla, Valencia
Anglia:
Chelsea, Manchester City, Arsenal
Németország: Bayern München, Wolfsburg, Mönchengladbach
Olaszország: Juventus, Roma
Portugália: Benfica, Porto
Franciaország: Paris SG, Lyon
Oroszország: Zenit
Hollandia: PSV
Ukrajna: Dinamo Kijev, Sahtar Doneck
Görögország: Olympiakosz
Törökország: Galatasaray
Belgium: Gent
Horvátország: Dinamo Zagreb
Svédország: Malmö
Izrael: Maccabi Tel-Aviv
A főtábla sorsolását csütörtökön 17.45-től tartják meg Monacóban, az eseményt az M4, a Sport1 és az Eurosport is közvetíti.
A kalapok kiemelését itt találja meg!

Az ukránok a 10. percre összesítésben már két góllal vezettek – Marlos remek egyéni mezmozdulás végén volt eredményes –, ám a 22. percben mégis az osztrákok voltak továbbjutó pozícióban: Louis Schaub és Steffen Hofmann is eredményes volt, az idegenbeli gólokat tekintve jobban álltak. Időben éledt a Sahtar, és még mielőtt nagyobb lett volna a gond, kiegyenlített: összesítésben megint nyeregbe került. A második félidőben nem változott az eredmény, a Sahtar ismét ott lehet a csoportkörben, csakúgy, mint tavaly, a Rapid a 2005–2006-os idény óta vár erre.

Monaco (francia)–Valencia (spanyol)

A monacói visszavágót kétgólos fórban kezdő spanyolok részéről Álvaro Negredo a 4. percben csípett egy el passzt, betört a tizenhatoson belülre, ahol látványos bokamozdulattal emelte át a labdát a tehetetlen Danijel Subasic fölött. A sokkolt franciáknak bő tíz percre volt szükségük, amíg magukhoz tértek, addig a Valencia úgy játszadozott, mint macska az egérrel. A 17. percben azonban gólt találtak a házigazdák, így legalább a tisztes búcsú reménye felcsillant előttük. A játék képén azonban ez nem változtatott sokat: a spanyolok játszották a futballt, a franciák harcoltak a győzelemért. Hozzáállásukat aztán siker koronázta: a 75. percben átvették a vezetést. Volt még elég idő arra, hogy akár a hosszabbítást is kiharcolja a Monaco, megvolt a helyzete is, de nem sikerült többet kihoznia a találkozóból, így a tavaly BL-főtáblás együttes ezúttal az El-ben vitézkedhet. A Valencia viszont a 2012–2013-as szezon után visszatérhet. Utóbbi főtáblára kerülésével eldőlt, hogy először ad egy nemzet öt(!) klubot a csoportkörben, jelesül ez a dicsőség a spanyolok érdeme.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG

Dinamo Zagreb (horvát)–Skënderbeu (albán) 4–1 (Soudani 9., 80. Hodzic 15., Taravel 55., ill. Esquerdinha 10.)
Továbbjutott a Dinamo Zagreb, 6–2-vel

Malmö FF (svéd)–Celtic (skót) 2–0 (Rosenberg 23., Boyata 54. - öngól)
Tj. a Malmö FF, 4–3-mal

Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–FC Basel (svájci) 1–1 (Zehavi 24., ill. Zuffi 11.)
Tj. a Maccabi Tel-Aviv, 3–3-mal, idegenben lőtt több góllal

NEM BAJNOKI ÁG
Sahtar Doneck (ukrán)–Rapid Wien (osztrák) 2–2 (Marlos 10., Gladkij 27., ill. Schaub 13., Hofmann 22.)
Tj. a Sahtar, 3–2-vel

Monaco (francia)–Valencia (spanyol) 2–1 (Raggi 17., Elderson 75., ill. Negredo 4.)
Tj. a Valencia, 4–3-mal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik