David Luiz ördögien zseniális trükkje; „Rasszisták vagyunk!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.18. 09:29
A száraz adatokat már ismerjük: a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kedden a Chelsea 1–1-es döntetlent ért el Párizsban a PSG otthonában, míg a Bayern München gól nélkül meccset játszott a Sahtar Doneck vendégeként. Jöjjenek most a BL-meccsek legérdekesebb és legérthetetlenebb pillanatai!

LEPARKOLT A CHELSEA-BUSZ. DE HOGY? A játékvezető még a sípjába sem fújt, a Chelsea busza már beragadt. A José Mourinho taktikai könyvéből már jól ismert védekező taktika helyett most egy konkrét busszal akadtak gondok: a Parc des Princes-be vezető úton ugyanis a „kékeket” szállító négykerekű egyszerűen beszorult.LEPARKOLT A CHELSEA-BUSZ. DE HOGY? A játékvezető még a sípjába sem fújt, a Chelsea busza már beragadt. A José Mourinho taktikai könyvéből már jól ismert védekező taktika helyett most egy konkrét busszal akadtak gondok: a Parc des Princes-be vezető úton ugyanis a „kékeket” szállító négykerekű egyszerűen beszorult.

A busz leparkolt… (Fotó: Twitter)
A busz leparkolt… (Fotó: Twitter)

NÉZD, EGY PILLANGÓ! Mire gondolt a költő? Illetve: mire gondoltak a Chelsea-védők? A PSG egyenlítő találatánál nem tudni, mi terelte el a londoniak tekintetét, az azonban biztos, hogy a védekezés véletlenül sem volt a gondolataik között.

Jé, egy pillangó! (Fotó: 101greatgoals.com)
Jé, egy pillangó! (Fotó: 101greatgoals.com)

VÉDŐ PASSZOL, VÉDŐ FEJEL. Terry adta be, Cahill belepörgetett, Ivanovics meg befejelte – a Chelsea találatát Párizsban három védekező játékos hozta össze. Ebben a szezonban ez volt a negyedik olyan gól a legrangosabb európai kupában, amelyben középpályás és csatár egyáltalán nem segédkezett.

UNALOM A NÉGYZETEN. A klubok akár ajándékcsomagokat is osztogathatnának azok között, akik végigszenvedték a Sahtar–Bayern találkozót. A hazaiak egyetlen helyzetet sem kreáltak, a bajoroknak pedig összesen öt kapura tartó löketük volt. Összehasonlításképpen: a PSG a másik pályán tizenkétszer célozta meg Thibaut Courtois kapuját.



TÖRLÉST KÉREK! A nap legérthetetlenebb megmozdulása egyértelműen a PSG-s David „mindenki csúnya” Luizhoz köthető. A brazil védő a félelmetes Zlatant lepte meg egy kis ajándékkal: egy szabadrúgásnál a bíró által a gyepre fújt habot egyszerűen letörölte, majd a kezével egy kicsit arrébb helyezte. Ördögien zseniális.

David Luiz üzenni próbált? (Fotó: Twitter)
David Luiz üzenni próbált? (Fotó: Twitter)

BOLDOG KIÁLLÍTÁST! Xabi Alonso ünnepelhetett volna, de nem pont úgy sült el a nagy nap, ahogy szerette volna. A spanyol középpályás a 100. Bajnokok Ligája-találkozóján lépett pályára a Sahtar elleni nyolcaddöntőben, a pályát azonban idő előtt el kellett hagynia, ugyanis Lembergben két sárgát is begyűjtött. Mondanunk sem kell, ő a futballtörténelemben az első játékos, akit a 100. BL-meccsén kiállítottak.

CSAK KEMÉNYEN. A Sahtar–Bayern összecsapás Xabi Alonso leküldését leszámítva sem volt épp kislányoknak való, rengeteget rugdosódtak a felek, a játékvezető, Alberto Undiano Mallenco meg is izzadt rendesen. Érdekesség, hogy a bajorok összesen 17 szabálytalanságot követtek el ukrán riválisuk ellen, ez pedig náluk csúcs ebben az idényben.

MANCHESTERI KEMÉNY MAG A LELÁTÓN. A Paris Saint-Germain találkozóján a lelátón két ismerős arc is tiszteletét tette, David Beckham, valamint Sir Alex Ferguson együtt követték a párizsiak Chelsea elleni találkozóját, és amint látható, jól érezték magukat.

Manchesteri arcok Párizsban (Fotó: dailymail.co.uk)
Manchesteri arcok Párizsban (Fotó: dailymail.co.uk)

MÁSKOR GYERTEK INKÁBB TI IS BUSSZAL… A Chelsea labdarúgócsapata nem engedte nyerni a PSG-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, az angol klub néhány „szurkolója" pedig a találkozó előtt nem sokkal nem engedett beszállni egy színes bőrű utast a párizsi metró egyik szerelvényébe. A Richelieu-Drouot állomásnál történt szégyenteljes esetről videó is készült, amelyen jól hallható, hogy a Chelsea-drukkerek rasszista dallal („Rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, és nekünk így jó") is „kedveskedtek” a kívül rekedt férfinak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik