Brahimi és Jackson Martínez nagy formában - kiütés Portóban

Vágólapra másolva!
2014.09.17. 22:43
null
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában az FC Porto a háromgólos Jaszin Brahimi vezérletével hazai pályán 6–0-ra kiütötte a BATE Boriszovot, míg az Athletic Bilbao–Sahtar Donyeck meccsen nem született gól.

FC PORTO–BATE BORISZOV

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a semleges szurkolók körében alighanem a H-csoport a legkevésbé népszerű, ugyanis ebben a négyesben – hasonlóan a C-hez – egyetlen olyan klub sem szerepel, amely esélyesnek számítana arra, hogy eljusson a végjátékig, a legjobb négyig vagy a döntőig.

Pedig a kvartettben találhatunk egy kétszeres BEK/BL-, illetve UEFA-kupa/El-győztest (FC Porto), egy egyszeres UEFA-kupa-győztest (Sahtar Donyeck) és egy kétszeres UEFA-kupa/El-döntőst (Athletic Bilbao).

Közülük a portugál FC Porto a korábban a magyar bajnok DVSC-t búcsúztató BATE Boriszovot fogadta, és tulajdonképpen egy félidő alatt le is rendezte a fehérorosz bajnok elleni mérkőzést.

A hazaiak algériai légiósa, a vb-n is látott Jaszin Brahimi előbb a Csernyik kapustól ajándékba kapott labdát váltotta gólra, majd a bal szélről indult meg befelé, és egy szóló végén a tizenhatoshoz érve kilőtte a hosszú alsót. A spanyol Granadától nyáron érkezett középpályás először volt eredményes tétmeccsen a Portóban, és rögtön duplázott is (később kiderült, hogy három találatig jutott).

A szünet előtt a hazaiak legértékesebb játékosának tartott – a transfermarkt.de 30 millió euróra becsüli az árát – kolumbiai Jackson Martínez is betalált (a jobb szélről középre lőtt labdát fejelte néhány méterről a kapuba), amivel végleg el is döntötte a mérkőzést a kezdetektől irányító, sokkal jobban játszó Porto. A csatárnak egyébként ez már a második gólja volt a BL-ben ebben a szezonba, hiszen a Lille elleni selejtezőn is betalált, a bajnokságban pedig négy meccsen öt gólnál jár, vagyis hét tétmérkőzésen hét gól a mérlege

A második félidőben Brahimi harmadszor is beköszönt (ezúttal szabadrúgásból), és megszerezte első portói gólját az Atlético Madridtól elcsábított spanyol Adrián és a Lorient-tól igazolt, csereként beálló kameruni Vincent Aboubakar is (a gólpasszt a Barcától kölcsönkapott Tello jegyezte).

Azt természetesen a kiütéses siker ellenére sem mondhatjuk, hogy a Porto ott lesz majd a végjátékban, de a jelenlegi forma és a keret erőssége alapján Julen Lopetegui csapata akár messzire is eljuthat.

Porto–BATE Boriszov 6–0

ATHLETIC BILBAO–SAHTAR DONYECK

Az Athletic Bilbao–Sahtar meccsen az első félidőben a vendég ukránok játszottak enyhe fölényben. többet birtokolták a labdát (55–45 százalék), többet támadtak (20–13), és volt két, kaput eltaláló lövésük is (öt kísérletből), míg a hazaiaknak egy sem (négy próbálkozásból).

A második félidőben a játék képe nem sokat változott, bár a labdabirtoklást tekintve még inkább fölénybe került a vendégcsapat. A helyzetek számában azonban ez kevésbé nyilvánult meg. Maradt a gól nélküli döntetlen.

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 1. FORDULÓ

FC Porto (portugál)–BATE Boriszov (fehérorosz) 6–0 (Brahimi 5., 32., 57., J. Martínez 37., Adrián 61., Aboubakar 76.)
Athletic Bilbao (spanyol)–Sahtar Donyeck (ukrán) 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik