A Videoton majdnem megbukott a TNS-teszten

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2015.07.22. 20:20
null
Nagyon megnehezítette a Vidi feladatát a walesi bajnok (Fotó: Hegedüs Gábor)
A Videoton csak hosszabbításban tudott túljutni a walesi The New Saintsen a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében. A székesfehérváriak gólt kaptak a rendes játékidőben, a hosszabbításban azonban Gyurcsó Ádám találatával (1–1) kiharcolták a továbbjutást.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

VIDEOTON–The New Saints (walesi) 1–1 (0–0, 0–1, 0–1) – hosszabbítás után
Gólszerző: Gyurcsó (107.), ill. Williams (78.)
Kiállítva: Finley (118.)
Továbbjutott: a Videoton, 2–1-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

1. FÉLIDŐ

A walesi mérkőzéshez képest nagy előny volt a Videoton számára, hogy ezúttal nem kellett nélkülöznie Braniszlav Danilovicsot és Mirko Ivanovszkit, így a kapus és a csatár posztján is az első számú jelöltjét játszathatta Bernard Casoni vezetőedző, igaz, Feczesin Róbert sérülés miatt nem lehetett a keret tagja.

A francia szakembernek gyűlhettek a ráncok az arcán, a szezonkezdet nem sikerült jól, a Honvédtól 1–0-s vereséget szenvedett a csapata, és Walesben sem futballozott meggyőzően a Videoton, igaz, az előnyt megszerezte a visszavágóra.

Az első negyedórán az látszott, inkább a Videoton szeretné eldönteni egy újabb góllal a továbbjutást, semmint a TNS akarta volna ledolgozni a hátrányát. Nagy volt a hőség, ám ez az iramon nem mutatkozott meg, sokkal inkább a pontatlanságban. A hazaiak többször is eljutottak a vendégek tizenhatosáig, ám ott már elfogyott a tudásuk.

Casonival egyelőre halovány a Videoton
Casonival egyelőre halovány a Videoton

Az első igazán veszélyes helyzet a 24. percben volt, Michael Wilde 23 méterről lőtt kevéssel Danilovics kapuja mellé. Fél óra elteltével már azt lehetett feljegyeznünk, hogy a Videoton szurkolói füttyszóval jelzik, nem elégedettek azzal, amit látnak, holott a székesfehérváriak kényelmes helyzetben voltak, az idő múlása ugyanis nekik kedvezett.

A 32. percben Dinko Trebotic csele után a tizenhatos sarkánál szabálytalankodtak vele szemben. A pontrúgást Gyurcsó Ádám végezte el, jól is indult el a labda, ám az irányzékkal problémák adódtak.

Hat perccel később eljött a pillanat, amikor a Vidi-tábor elégedetten tapsolhatott. Az addig sokat szidott Szolnoki beadása után Ivanovszki egy labdaátvételt követően félfordulatból a kapusba lőtt, a kipattanóra Gyurcsó Ádám érkezett, és csak kevéssel hibázott.

A 40. percben – az előző helyzettel ellentétben – nem lett volna bravúr, ha Ivanovszki betalál, ám Filipe Oliveira beadása után Paul Harrison kezébe fejelte a labdát – hat méterről. A hazaiak ezután Nikolics Nemanját kezdték éltetni. Hiányolják csapatuk korábbi gólvágóját.

2. FÉLIDŐ

Igyekezett a Vidi, ki akarta szolgálni táborát, de csak nem akart sikerülni neki. Az 51. percben Oliveira lövését kitolta Harrison, négy perccel később pedig Trebotic próbálkozott távolról, ám ezúttal is a kapus nyert. Ezt követően váltott Casoni, az egyetlen csatár (Ivanovszki) helyett érkezett a támadó középpályás, Kovács István – a hazai drukkerek nagy örömére.

Egy óra elteltével Juhász Roland kért ápolást (nem sokkal később cserét is), hiányzott is a TNS szögleténél, amelynél Wilde fejese után Szolnoki a gólvonalról mentette meg csapatát attól, hogy a walesiek ledolgozzák a hátrányukat.

Kezdte átvenni az irányítást a The New Saints. A 75. percben Chris Marriott beadása érkezett veszélyesen a Vidi kapuja elé, Danilovics azonban kiöklözte a labdát.

Érett az egyenlítés, a 78. percben pedig meg is született a walesiek találata. Szép összjáték után Simon Spender bevitte a labdát a Vidi tizenhatosán belülre, középre passzolt, a hazai védők elvétették a labdát, a Manchester United-nevelésű Matty Williams viszont nem, és a kapuba gurított. Hideg zuhany a melegben: 0–1!


0-1 Matthew Williams Goal | Videoton v... by zidanekrisz

A gól után nagyobb sebességre kapcsolt a magyar csapat, ziccerig azonban csak a 85. percben jutott, Kovács távoli lövését csak ütni tudta a kapus, a kipattanó után Oliveira pedig nem tudott a kapuba találni. Ahogy a 92. percben Gyurcsó sem hét méterről – jöhetett a hosszabbítás!

HOSSZABBÍTÁS

A Videoton csatár nélküli játéka egészen addig nem jelentett problémát, amíg nem kellett gól a csapatnak, a walesi találat után azonban még jobban kiütközött a centerhiány. Sok kísérletük volt a hazaiaknak, de mindegyikbe valamilyen hiba csúszott. Ebben az időszakban Gyurcsó volt legelöl, Kovács pedig a jobb oldalról indult.

A 107. percben csak megszületett a várva várt hazai gól. Egy kontrát követően Gyurcsó került egy az egyben Kai Edwards ellen, a szélső megbolondította a védőt, majd a jobb alsó sarokba lőtt. 1–1


1-1 Ádám Gyurcsó Goal | Videoton v... by zidanekrisz

Mindkét oldalon volt még egy-egy helyzet, gól azonban már nem született, csak piros lap, Sam Finleyt törlesztés miatt küldte le a játékvezető az egyébként nem sportszerűtlen mérkőzés végén.

A Videoton 2–1-es összesítéssel továbbjutott, de ha egy mondatban össze akarjuk foglalni a mérkőzés tanulságát, azt kell mondanunk, nem véletlenül akarja Casoni új igazolással erősíteni a csapatát.

Casoni és Juhász Roland értékelt az NSO Tv-nek

Ami pedig talán még többet elmond a találkozóról, hogy a lefújás után a hazai drukkerek felállva tapsolták meg a walesi gárda levonuló játékosait, miközben sajátjaikat füttyszóval büntették.

A Videoton következő ellenfele a BATE Boriszov lesz, amely 2–1-es összesítéssel búcsúztatta el a Dundalkot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik