BL, E-csoport: Totti új öregségi gólcsúcsa kevés volt a Romának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 19:55
null
Ott a lyuk – sajnáljuk: Francesco Totti megtalálta, de gólja végül csak a döntetlenhez volt elég (Fotó: Reuters)
A Roma Francesco Totti szabadrúgásból lőtt góljával sokáig vezetett a CSZKA Moszkva vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának kedd kora esti mérkőzésén, de Vaszilij Berezuckij a 93. percben egyenlített, a vége 1–1 lett. A CSZKA-ra kiszabott UEFA-büntetés értelmében a meccset nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezték meg a moszkvai Himki-stadionban.

 

Az első fél órában egyik csapat játékosai sem találták el a kaput – tudjuk be ezt a nagy tét miatt óvatosságra intett védelmek jó munkájának. A hajrában aztán két nagy lehetőség is adódott: az elsőnél, a moszkvainál Seydou Doumbia hiába ugrott ki ígéretesen a leshatárról, kisodródott a jobb oldalon, a kifutó Morgan De Sanctis kapus kiválóan zárta a szöget – a labda elakadt benne.

A 43. percben Igor Akinfejeven lett volna a sor, hogy bemutassa kapustudományát, de nem sok esélye nyílt erre: Francesco Totti 18 méteres szabadrúgásból, középről átlőtte a sorfalat, labdája a kapu jobb oldalába vágódott (0–1).

Eddig is Totti volt a Bajnokok Ligája történetének legidősebb gólszerzője, most csupán a nevéhez fűződő rekord változott meg: 38 év, 59 nap.

A második félidőben többet támadott a moszkvai hideget szemmel láthatóan jobban bíró hazai csapat, de játékosai erejéből sokáig csak lesgólra és egy-egy elbaltázott helyzetre futotta. Eközben a főleg Radja Nainggolan szervezte római megugrásokban is ott bujkált a veszély: a 79. percben a bal oldalon meglépő Adem Ljajics biztossá is tehette volna a győzelmet, csakhogy Akinfejev lábbal hatalmasat védett.

A 93. percben kellett megfizetni az elrontott ziccer árát: Vaszilij Berezuckij a bal oldalról a kapu elé kanyarította a labdát, amely anélkül, hogy bárki hozzáért volna, egy pattanás után a Roma kapujának bal oldalában kötött ki (1–1). A kapusszomorító gól után a játékvezető szinte azonnal lefújta a meccset.

A némi szerencsével, de a második félidő alapján nem éremtelenül kiharcolt döntetlen révén a CSZKA versenyben maradt, a második hely sorsa csak az utolsó játéknapon dől el.

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 5. FORDULÓ
CSZKA Moszkva (orosz)–AS Roma (olasz) 1–1
(V. Berezuckij 93., ill. Totti 43.)
20.45: Manchester City (angol)–Bayern München (német) (tv: Sport1)

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 4 4 0 0 11–1 +10 12
2. Roma 5 1 2 2 8–12 –4 5
3. CSZKA Moszkva 5 1 2 2 6–10 –4 5
4. Manchester City 4 0 2 2 4–6 –2 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik