A Schalke most „megúszta” kettővel, CR fejese és Marcelo bombája döntött

Vágólapra másolva!
2015.02.18. 20:40
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a címvédő spanyol Real Madrid Cristiano Ronaldo fejes góljával és Marcelo elképesztő bombájával 2–0-ra nyert a német Schalke otthonában, így sorozatban a 10. BL-meccsét nyerte meg, és fél lábbal már a negyeddöntőben érezheti magát.
Cristiano Ronaldo fejesével szerzett előnyt a Real Madrid (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo fejesével szerzett előnyt a Real Madrid (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo fejesével szerzett előnyt a Real Madrid (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo fejesével szerzett előnyt a Real Madrid (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo fejesével szerzett előnyt a Real Madrid (Fotó: Action Images)

A Schalke és a Real eddig egy párharcot vívott meg egymással, egy évvel ezelőtt ugyanígy a nyolcaddöntőben a madridiak az idegenbeli 6–1 után 9–2-es összesítéssel jutottak tovább.

Tavaly a 21. percre már kétgólos előnybe kerültek a madridiak, ehhez képest ezúttal a félidő derekára csupán két Schalke-lehetőséget jegyezhettünk fel, Aogo előbb 24 méterről, szabadrúgásból, majd 17 méterről, kapáslövéssel veszélyeztetett, kevés sikerrel.

Aztán éledezni látszott a Real Madrid, és bár CristianoRonaldo és Lucas Silva „irányzéka” is jócskán melléhordott, a 26. percben megszerezte a vezetést a Real: Carvajal beadása után a kilépő védők között egyedül maradó Ronaldo gond nélkül fejelte át a kapus fölött a labdát (0–1).

Cristiano Ronaldo – Iker Casillashoz hasonlóan – az 50. olyan BL-meccsét játssza, amelyet a kieséses szakaszban rendeznek, s a csatárnak ez már az európai kupákban szerzett 76. gólja volt, ezzel beérte Lionel Messit és Raúlt, nem mellékesen sorozatban a 13. idegenbeli BL-meccsén talált be.

Sőt! CR beérte a 289 gólos Santillanát, már csak Raúl (323) és Alfredo Di Stéfano (307) szerzett több gólt tétmeccsen a Real Madridban.

Fél órányi játék után a lázas betegség ellenére is játszó Benzema használta ki kis híján Ucsida beragadását, de Wellenreuther ezúttal hárított, majd Ronaldo 25 méteres szabadrúgásánál is bravúrt mutatott be a Schalke kapuvédője.

A fordulás után ellaposodó meccs az utolsó negyedórához közeledve elkezdett felpörögni: előbb Isco nyesett kevéssel a léc fölé, majd Cristiano Ronaldo 22 méterről, szabadrúgásból a sorfalba lőtte a labdát.

A túloldalon Ucsida visszakészített labdája után Platte kínálta meg 18 méterről, kapásból a madridi kaput, Casillas csak nézte, ahogyan a léc hárít helyette. A kipattanó labdát ismét kapura küldték a hazaiak, ezt védte Casillas, majd olyan lendülettel indult meg saját kapuja felé a lécnek hálát adni, hogy majdnem bevitte a labdát a kapuba…

Ami a németeknek nem jött össze, az Marcelónak igen, nem is akárhogyan… Ronaldo a bal oldalon fantasztikus cselek után játszott a brazil balhátvédhez, aki tolt egyet a labdán, majd 17 méterről, jobbal irtózatos erővel ágyúzott a bal felső sarokba – a lécet is súrolta a labda (0–2).

Újabb találat nem esett, a Schalke ezúttal „megúszta” két kapott góllal, a Real Madrid pedig sorozatban tizedik BL-meccsét nyerte meg, ezzel beállította a Bayern München 2013-as rekordját.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Schalke 04–Real Madrid 0–2
(0–1)
Gelsenkirchen,
Veltins-Arena, 54 442 néző. Vezette: Atkinson (angol)
Schalke:
Wellenreuther – Ucsida, Höwedes, Matip, Nasztaszics, Aogo – Neustädter (Kirchhoff, 57.), Höger (M. Meyer, 80.) – K.-P. Boateng – Huntelaar (Platte, 33.) Choupo-Moting. Vezetőedző: Roberto Di Matteo
Real Madrid: Casillas – Carvajal (Arbeloa, 82.), Pepe, Varane, Marcelo – Lucas Silva, Kroos, Isco (Illarramendi, 85.) – Bale, Benzema (J. Hernández, 78.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (26.), Marcelo (79.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik