Megfutamított „farkasok”: CR triplájával továbbjutott a Real Madrid

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.12. 20:35
null
Cristiano Ronaldo ismét legjobb formáját hozta (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo tarthatatlan volt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján: a portugál mesterhármasával az idegenbeli kétgólos vereség ellenére is továbbjutott a Real Madrid a Wolfsburg ellen, és sorozatban hatodszor jutott be a legjobb négy közé.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

REAL MADRID (spanyol)–WOLFSBURG (német) 3–0 (2–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Kassai (magyar)
REAL MADRID:
Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Modric (Varane, 92.), Casemiro, Kroos – Bale, Benzema (Jesé, 84.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
WOLFSBURG:
Benaglio – Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez – Guilavogui (Dost, 80.), Luiz Gustavo – Bruno Henrique (Caligiuri, 73.), Arnold, Draxler (M. Kruse, 32.) – Schürrle. Vezetőedző: Dieter Hecking
Gólszerző: C. Ronaldo (16., 17., 77.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 3–2-es összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a 71 éves korában elhunyt Pedro de Felipe emlékére, aki 170 alkalommal öltötte magára a Real Madrid mezét, ötször nyert bajnoki címet a csapattal, 1966-ban pedig a BEK-et is elhódította a blancókkal.

Milánó felirattal biztatták a stadiont teljesen megtöltő madridi drukkerek az övéiket – a drapéria kettős üzenettel bírt: egyrészt a három dartsnyíl felidézte az 1985-ös Inter elleni UEFA-kupa-elődöntőt, amikor 3–0-s győzelemmel a Real megfordította a San Siróban összeszedett kétgólos hátrányt (a fináléban pedig a Videotont is legyőzte), másrészt az idei BL-döntőt szintén a milánói ékszerdobozban rendezik meg.

SOROZATBAN HAT ELŐDÖNTŐ
C. Ronaldo az első játékos, aki két szezonban is eléri a legalább 15 gólt a BL-ben.
CR-nek immár Messihez hasonlóan öt mesterhármasa van a BL-ben.
A Real Madrid beérte a Barcelonát: ez a két csapat, amely sorozatban egymás után hat alkalommal képes volt eljutni egy európai kupasorozat elődöntőjébe.
Kroos négy asszisztnál tart a BL-ben, mindegyik szöglet után, mindegyik az első félidőben (CR-nek 2, Benzemának, Bale-nek 1-1).
A Real ebben az idényben még nem kapott gólt hazai pályán a BL-ben.

Nos, Zinédine Zidane csapata – amely pusztán annyit változott az első meccshez képest, hogy Danilo helyére Daniel Carvajal került be – az első percekben jelezte, rászolgált a tábor bizalmára. A „farkasok” hiába haraptak, kombinatív játékra nem nagyon volt esélyük, tekintve, hogy a labdát is alig bírták megtartani. Az pedig meglehetősen hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ezt a meccset nem lehet kibekkelni – nemcsak kapott gól nélkül, de eggyel sem.

A 16. percben épp Carvajal adott be a tizenhatos jobb oldali sarkáról, a védők nem voltak a helyzet magaslatán, három láb mellett is elment a labda, amely megtalálta Cristiano Ronaldót, ő pedig közelről a jobb alsóba passzolt (1–0). Egy perc sem telt el, amikor Vieirinhának kellett újabb nagy gólhelyzetben mentenie, de a szöglet csak pillanatokra odázta el a 2–0-t: Toni Kroos beadása után a rövidre Cristiano Ronaldo érkezett a legjobban, és a hosszúba csúsztatott. 2–0

CR két gólja között 1 perc 26 másodperc telt el, ami egyéni rekord.

Cristiano Ronaldo másfél perc alatt eltüntette a Wolfsburg előnyét (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo másfél perc alatt eltüntette a Wolfsburg előnyét (Fotó: Reuters)
KASSAI – REMEK!
Kassai Viktorról nem esett szó tudósításunkban, nem véletlenül: feltűnő hiba nélkül vezette a meccset.

A Wolfsburg csak a félidő közepén jutott levegőhöz, ekkor már Keylor Navasnak is akadt elvétve dolga beadásokkal, ám Karim Benzema lövése ismét a túloldali kaput helyezte fókuszba. Dieter Hecking együttese ráadásul elveszítette egyik fontos láncszemét, Julian Draxlert, aki sérülés miatt adta át a játékteret Max Krusének. Ennek ellenére a VfL-ről a félidő végére ki lehetett jelenteni, hogy magára talált, Luiz Gustavo és Henrique lövésében is benne volt a gól lehetősége.

A második játékrész első perceit is megnyomta a Real, de fordulás után egyáltalán nem volt akkora a fölénye a hazaiaknak, mint az első félidőben. Diego Benaglio kapujára a legnagyobb veszélyt ezekben a percekben Naldo jelentette, akinek szerencsétlen mozdulata után a kapusnak lábbal kellett menteni.
A félidő közepén ugyanakkor csak centik hiányoztak az összesítésbeli Real-előnyhöz: Sergio Ramos fejelt a bal oldali kapufa tövére, a labda onnan a kapus mögé, a feneke alá pattant, ám Benaglio féltérdre ereszkedve el tudta csípni a labdát.

Ehhez képest a 77. percben Cristiano Ronaldo szabadrúgása veszélytelen is lehetett volna, ám Naldo érthetetlen módon kifordult a sorfalban, a „szokásos” rossz CR-szabadrúgás pedig így a lehető legjobban zárult: Benaglio hiába nyújtózkodott, a labda a kapu bal oldalában kötött ki. Előny a Realnál! 3–0

Ronaldo 10 meccsen 16 gólnál jár a mostani BL-idényben. Egyéni gólcsúcsát a 2013–2014-es BL-évadban jegyezte, amikor 17-szer talált a kapuba.

Szűk negyedórája maradt a megújulásra a Wolfsburgnak, de nem sikerült veszélyeztetnie a Real továbbjutását. A Milánó tábla a madridiak előtt lebeg tovább.

ÖSSZEFOGLALÓ



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik