Nacho „véletlen” góljával nyert a szerencsés Real, és tovább is jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.03. 20:35
null
Ez bizony beesett, ezzel a góllal nyert a Real (Fotó: Action Images)
Nem kevés szerencsével, egyetlen góllal nyert a Real Madrid odahaza a PSG ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának negyedik fordulójában, és ezzel a sikerrel máris továbbjutottak a spanyolok, köszönhetően annak, hogy a Malmö nem tudott három pontot szerezni a Sahtar Doneck ellen, sőt, egyet sem.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT

Real Madrid–Paris Saint-Germain 1–0 (Nacho 35.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Párizsban – mondjuk meg őszintén! – bűn rossz mérkőzést vívott egymással a Real Madrid és a PSG, s a „visszavágóra" sokkal motiváltabban futottak ki a felek. Isco mezét például hamar le kellett cserélni, mert a spanyol egy elszánt légi párbajban csúnyán összefejelt az igen dinamikusan kezdő Serge Aurier-vel, és átvérezte a mezét, majd még a szünet előtt Marco Verratti és Marcelo is odaballagott a kispadhoz, hogy cserét kérjen.

Az Isco, Cristiano Ronaldo, Jesé csatársor semmilyen veszélyt nem jelentett a franciák kapujára, ellenben a vendégek többször is helyzetbe kerültek, a csereember Adrien Rabiot még a kapufát is megdöngette.

A hazai első félidei csere, a balhátvéd Nacho már több sikerrel járt, igaz, egy eléje pattant labdát csak beadni akart, de biztosan nem volt elégedetlen azzal sem, hogy a bal alsó sarokba vágyódó labda ívét nagyon elmérte Kevin Trapp kapus: 1–0!

Trapp még a szünet előtt javított Isco közeli próbálkozását mentve, ellenben a másik kapu előtt Edinson Cavani csúnyán elvariálta a mérkőzés addigi legnagyobb ziccerét. A fordulás után Ángel Di María hamar betalálhatott volna egykori csapatának, ám ő is rosszul célzott, ezt követően viszont rajtaütésszerűen zuhanni kezdett a mérkőzés színvonala.

Elkezdték ugyanis Zlatan Ibrahimovic irányába ívelgetni a labdát az addig tetszetősen futballozó párizsiak; persze a bátortalan hazai akciókhoz képest ez is valósággal kiművelt taktikának tűnt. A hajrára nagyon elfáradtak a vendégek, ám kihagyásaikat Isco és Toni Kroos sem tudta góllal büntetni, a legvégén Di María szabadrúgása pedig a lécen csattant – úgy döntöttek a futball istenei kedd este, hogy a PSG ezen a napon nem lőhet gólt Madridban.

A REAL MADRID–PSG MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A csoport másik mérkőzésén:

Sahtar Doneck–Malmö FF 4–0 (Hladkij 29., Srna 48. – 11-esből, Eduardo 55., Alex Teixeira 73.)

Noha az összecsapás előtt az A-csoport utolsó helyén tanyázó ukrán Sahtar Donecknek túlságosan sok esélye nem volt a továbbjutásra, Mircea Lucescu csapata a kezdő sípszó után rögtön nekirontott a svéd Malmőnek.

A vendégegyüttes nem is bírta sokáig a hazai fölényt, és a Sahtar a 28. percben Olekszandr Hladkij találatával megszerezte a vezetést: a 28 esztendős, hórihorgas támadó egy kapusbravúrt követően közvetlen közelről bombázta a labdát a malmői kapuba (1–0).

A második játékrészben hamar növelte az előnyét az ukrán csapat, a 48. percben Darijo Srna tizenegyesből volt eredményes (2–0), hét perccel később pedig Eduardo lőtt gólt: (3–0).

A 73. percben Alex Teixeira a kegyelemdöfést is megadta, amikor hat méterről a léc alá vágta a labdát, kialakítva a végeredményt (4–0). A lefújás előtt néhány pillanattal Kári Árnason a második sárgáját is megkapta, így a Malmö labdarúgója hamarabb mehetett zuhanyozni.

A Sahtar Doneck az első sikerét ünnepelhette a BL mostani kiírásban, és a kvartett harmadik helyére ugrott.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 4 3 1 0 7–0 +7 10
2. Paris SG 4 2 1 1 5–1 +4 7
3. Sahtar Doneck 4 1 0 3 4–8 –4 3
4. Malmö 4 1 0 3 1–8 –7 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik