A zebra még mindig él! A Juve kiverte a Real Madridot!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.13. 20:40
null
Cristiano Ronaldo az elődöntő mindkét meccsén bevette a Juve kapuját – hiába (Fotó: Action Images)
Annyiszor leírták már a jó „öreg” zebrát, és még mindig talpon van! A Real Madrid egy félidő után 1–0-ra még vezetett, és továbbjutásra állt a Juventus ellen, a második félidőben azonban Álvaro Morata egyenlített, és góljával a Juventus jutott be a Bajnokok Ligája június 6-i berlini fináléjába, amelyben a Barcelonával nézhet farkasszemet.

Emlékeznek arra a sorsolás előtti mémre, amelyiken három oroszlán, a Barca, a Bayern és a Real címerével ellátva várakozik a zebrára? És arra, hányan értetlenkedtek – még a Juve szurkolói közül is –, amikor tavaly nyáron Massimiliano Allegrit nevezték ki a Juve vezetőedzőjének? De még hosszan sorolhatnánk azokat a példákat, amelyek arról árulkodnak, hányszor és hogyan írták már le a Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágóját idegenben 2–1-es előnyről kezdő Juventust és játékosait a közelmúltban.

A visszavágó első félideje azonban az eddigi bravúros torinói menetelés ellenére a papírformának megfelelő várakozásokat igazolta, vagyis azt, hogy a madridi oroszlán csak legyűri a zebrát.

Gareth Bale már az első percben fejelhetett, de célt tévesztett, majd nem sokkal később Karim Benzema nem találta el a kaput ígéretes helyzetben. A 23. percben azonban megszerezte a vezetést a Real azt követően, hogy Giorgio Chiellini a tizenhatoson belül elérte James Rodríguez lábát.

A megítélt büntetőt Cristiano Ronaldo a léc alá vágta, miközben Gianluigi Buffon jobbra vetődött. 1–0

A góllal a portugál támadó beérte a Real örökgólrangsorában a 307 találatot jegyző Alfredo Di Stéfanót, és már csak Raúl (323) van előtte, míg a jelenlegi BL-szezon góllistáján utolérte a tíz góllal élen álló Lionel Messit. Másrészről Ronaldónak ez már a 10. gólja volt BL-elődöntőben, amivel első ebben a szakaszban. Ezen a listán holtversenyben (Robert Lewandowskival és Jari Litmanennel) a 2. helyen egy exjuvés, nevezetesen Alessandro Del Piero (5) áll. A Realnak pedig ez már a 13. gólja volt a BL-ben a Juventus ellen – a madridiak a torinóiak ellen találtak be a legtöbbször a Bajnokok Ligája történetében!

A szünetig a már továbbjutásra álló hazaiak még növelhették volna előnyüket, de Buffon két alkalommal is védte Karim Benzema kísérletét.

Góóóóóóóóóóóóól! Így ünnepelték a vendégek az egyenlítést (Fotó: Action Images)
Góóóóóóóóóóóóól! Így ünnepelték a vendégek az egyenlítést (Fotó: Action Images)

A második félidő elején aztán ismét talpra ugrott a már temetett zebra...

Hogy ki szerezte a gólt? Hát persze, hogy Álvaro Morata, akit Madridban tavaly már leírtak, nem tartottak elég jónak a Realhoz. Aztán a BL-elődöntő mindkét meccsén betalált, ezúttal Paul Pogba középre fejelt labdáját lőtte 11 méterről nagy erővel a kapu közepébe. 1–1

Nem sokkal a gól után jött Bale, de ha ő mostanában jön, akkor a labda meg megy, méghozzá általában a kapu mellé vagy fölé. Most hat méterről lőtte mellé a kissé mögé érkező labdát a walesi, majd kicsivel később két méterről fölé fejelt.

A Juventus ezzel együtt sem szorult teljesen a kapuja elé. A torinóiak már az első félidőben sem játszottak alárendelt szerepet, de a helyzetek akkor még hiányoztak. A második félidőben viszont már ezzel sem volt probléma: Arturo Vidal passzával Claudio Marchisio üresen kilépett, de 12 méteres lapos labdáját Iker Casillas hárította.

A hazaiak mindennel próbálkoztak. Estek-keltek a tizenhatoson belül, hátha jön az újabb büntető, de nem jött, és próbálkoztak távoli lövésekkel is, de nem sok sikerrel (Toni Kroos lövése például olyan gyenge volt, hogy a kapuig is alig jutott el). Nagyon hiányzott a Realból egy igazán jó Ronaldo. Egy vezér, aki hátára kapja a csapatot, mint ahogy azt Lionel Messi tette múlt héten a Barcelona–Bayern meccsen. Néhány perccel a lefújás előtt pedig még Pogbának volt helyzete a másik oldalon (Casillas védett).

Ebben az évadban sem lesz címvédés a BL-ben, a zebra túlélte a madridi oroszlánbarlangot is! Andrea Pirlo, Buffon, Chiellini és a többi öreg harcos készülhet a Juventus 12 év utáni első BL-döntőjére. Jöhet a Barcelona, és jöhet egy újabb meccs, amelyik előtt ismét leírják majd a „vézna” csíkost...

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

REAL MADRID–JUVENTUS1–1
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Eriksson (svéd)
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Isco, James Rodríguez – Bale, Benzema (J. Hernández, 67.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
JUVENTUS
: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo (Barzagli, 79.), Pogba (Pereyra, 89.), Marchisio, Vidal – Morata (F. Llorente, 84.), Tévez. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző:
C. Ronaldo (23. – 11-esből), ill. Morata (57.)
Továbbjutott:
a Juventus, 3–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik