Borsócska borsot tört az atléticósok orra alá - elődöntős a Real Madrid

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 20:40
null
Csúcsforgalom a Real Madrid kapujánál (Fotó: AFP)
A Real Madrid 1–0-ra nyert Javier Hernández 88. percben lőtt góljával az Atlético Madrid ellen hazai pályán a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így 1–0-s összesítéssel bejutott a legjobb négy közé.


BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Real Madrid–Atlético Madrid 1–0 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 78 300 néző. Vezette: Brych (német)
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Pepe, Varane, F. Coentrao (Arbeloa, 91.) – James Rodríguez, S. Ramos, Kroos, Isco (Illarramendi, 93.) – J. Hernández (Jesé, 92.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Miranda, Godín, Jesús Gámez – A. Turan, Tiago (Giménez, 86.), Koke, Saúl (Gabi, a szünetben) – Griezmann (Raúl García, 65.), Mandzukic. Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: J. Hernández (88.)
Kiállítva:
A. Turan (76.)
Továbbjutott:
a Real Madrid, 1–0-s összesítéssel.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Sérülések miatt Carlo Ancelotti korántsem az ideális kezdőcsapatát küldte pályára – Sergio Ramos védekező középpályást játszott, a center Karim Benzema helyett Javier Hernández, azaz Chicharito (Borsócska) volt –, ám a Real Madrid így is uralta az első félidőt.

A hazaiak szinte az összes mutatóban felülmúlták városi riválisukat (69 százalékban birtokolták a labdát, az ellenfél két kísérletével szemben tizenegy lövéssel próbálkoztak, szögletből is jóval többet rúgtak), a legfontosabban (gólok száma) azonban nem tudták elbillenteni a mérleg nyelvét.

Az első félidő legnagyobb lehetősége Cristiano Ronaldo előtt adódott, aki a 44. percben közelről az első mérkőzésen is nagyszerűen védő Jan Oblakba lőtt.

A játék képe a fordulás után sem változott, többnyire a vendégek térfelén pattogott a labda, de a Real csak nem tudta megszerezni a vezetést. Az utolsó negyedórához közeledve az Atlético éppen kezdett kijönni a szorításból, több veszélyesnek tűnő ellentámadást is vezetett, amikor Arda Turan megkapta második sárga lapját (rátartott Sergio Ramos lábára), ezzel igen nehéz helyzetbe sodorta csapatát.
Az addiginál is jobban beszorult az Atlético, és a nyomást nem bírta ki. A 88. percben Cristiano Ronaldo tört be a jobb oldalon a tizenhatosra, önzetlenül középre passzolt Chicharitóhoz, aki az üres kapuba továbbított. 1–0

Szinte rögtön a középkezdés után Raúl Garcíának volt egy ígéretes lövése, a labda azonban elkerülte Iker Casillas kapuját. Ezzel a vendégek ellőtték az utolsó puskaporukat, a Real Madrid készülhet az elődöntőre.

Chicharito így örült a góljának (Fotó: Action Images)
Chicharito így örült a góljának (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik