BL: Nem tudom, maradok-e a Barcánál – Luis Enrique

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.06. 23:42
null
Enrique még nem tudja, ő marad-e a Barca trénere (Fotó: Action Images)
Miután a Barcelona 3–1-re legyőzte a Juventust a Bajnokok Ligája döntőjében, Luis Enrique, a katalánok trénere elmondta, nem tudja, ő marad-e a csapat trénere. Xavi nehezen dolgozza fel, hogy nem játszik többet a katalánok színeiben. Massimiliano Allegri szerint mindent kihoztak a szezonból.

„Elmondhatatlanul szép este volt, nagyon boldog vagyok – mondta a mérkőzés után Luis Enrique, a BL-győztes Barcelona vezetőedzője. – Nagyszerű és bámulatos játékosaim vannak! Megérdemlik a sikert és az ünneplést, ahogy a szurkolók is. Ez volt a hatvanadik meccsünk a szezonban, közülük ötvenet megnyertünk. Történelmi idényt zártunk, a triplázás roppant nehéz volt. Hálás vagyok mindenkinek, aki bízott bennem, nekik ajánlom ezt a sikert. Nem gondoltuk, hogy az idén triplázunk, de ilyen kiváló futballistákkal könnyebb végezni a munkánkat. A játékosok megmutatták, hogy még mindig ég bennük a tűz, győzni akarnak. Most ki kell élveznünk a pillanatot, s azt, hogy megannyi katalán drukkert boldoggá tettünk. Őszintén szólva nem tudom, maradok-e a klubnál, nem rajtam múlik. De most csak az ünneplés érdekel.”

„Kimagaslóan teljesítettünk a szezonban – kezdte mondandóját Massimiliano Allegri, a Juventus mestere. – A nagyszerű döntőben éppen akkor kaptunk elkerülhető gólt, amikor a legjobban futballoztunk. Megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, de a Barca támadóhármasával szemben nem lehet eltékozolni ezeket. Nehezen találtuk meg a megfelelő ritmust. A bajnoki cím és az Olasz Kupa is szép siker, ráadásként pedig a BL-döntő is kiválónak mondható. Mi mást tehettünk volna még?”

Álvaro Morata, a Juventus támadója: – Megvolt az esélyünk a győzelemre, de nem éltünk vele. Nem hiszem, hogy lesz még egy esélyünk a triplázásra, de a következő szezonban is trófeákért kell harcolnunk.”

Paul Pogba, a Juventus középpályása: – Amikor egyenlítettünk, azt hittük, nyerni fogunk. De a Barca betalált, mi pedig kissé összeomlottunk. A hajrában próbáltunk egyenlíteni, hiába.

Ivan Rakitic, a Barcelona középpályása: – Természetes, hogy egy döntőben meg kell küzdeni a sikerért. A Juve a meccs közepe tájékán kapta el a fonalat, s egyre jobban játszott. Megérdemeltük a sikert, remélem, a következő évadban még több trófeát szerzünk.

Luis Suárez, a Barcelona támadója: – Hihetetlen, különleges érzések keringenek bennem. Az ilyen címekért meg kell szenvedni. Az egyenlítő gól önbizalmat adott a Juvénak, de nálunk vannak a különbséget jelentő játékosok. Elértük a célunkat, a csapatszellem és az egységesség jellemzett minket a szezon kezdetétől fogva.

Xavi, a Barcelona középpályása, aki utoljára lépett pályára a katalánok színeiben: – Nem találok szavakat. Bámulatos volt ez az este. Ennél többet kérni sem tudok. A csapat és a szurkolók is fantasztikusak voltak, szép emlékek kavarognak a fejemben. Nehéz feldolgozni, hogy többet nem játszok a Barcában.



BAJNOKOK LIGÁJA 2014–15
DÖNTŐ
JUVENTUS (olasz)–BARCELONA (spanyol) 13 (0–1)
Berlin,
Olimpiai Stadion, 70 500 néző. V: Cakir (török)
JUVENTUS: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra (Coman, 89.) – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal (Pereyra, 79.) – Tévez, Morata (Llorente, 85.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Nem használt cserék: Storari (kapus), Ogbonna, Padoin, Sturaro
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (Mathieu, 91.), Busquets, Iniesta (Xavi, 78.) – Messi, Suárez (Pedro, 96.), Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
Nem használt cserék: Bravo (kapus), Bartra, Adriano, Rafinha
Gólszerző: Morata (56.), ill. Rakitic (4.), Suárez (68.), Neymar (97.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik