A Manchester Citynél nem örülnek a Barcelonának - BL-sorsolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.15. 13:49
Txiki Begiristain, a Manchester City sportigazgatója nincs feldobva attól, hogy az angol klub a Barcelonát kapta ellenfélül a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfői sorsolásán. Véleménycsokor a párosításról.

Az előző idény nyolcaddöntőjében a Man. City számára megoldhatatlan feladatot jelentett a Barca (Fotó: Reuters)
Az előző idény nyolcaddöntőjében a Man. City számára megoldhatatlan feladatot jelentett a Barca (Fotó: Reuters)
Az előző idény nyolcaddöntőjében a Man. City számára megoldhatatlan feladatot jelentett a Barca (Fotó: Reuters)
Az előző idény nyolcaddöntőjében a Man. City számára megoldhatatlan feladatot jelentett a Barca (Fotó: Reuters)
Az előző idény nyolcaddöntőjében a Man. City számára megoldhatatlan feladatot jelentett a Barca (Fotó: Reuters)

 

 

MANCHESTER CITY–BARCELONA

„Nem nagyon örülünk a Barcelonának, szerettünk volna kevésbé erős csapattal találkozni – mondta a sorsolás végeztével Txiki Begiristain, aki annak idején játékosként és vezetőként is dolgozott a katalán csapatnál. – Igaz, a Bayern és a Roma legyőzése jó volt arra, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat. Reméljük, hogy a Barcelona elleni párharc idején csúcsformában leszünk, mert ez az egyetlen esélyünk arra, hogy továbbjussunk.”

„Jó játékkal kiharcolt győzelemre készülünk, de vannak olyan mérkőzések, amikor nem játszhatsz a tetszésed szerint – fogalmazott Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője. – Ha egy Manchester City-kaliberű csapat az ellenfél februárban, akkor a csúcsformát akkorra kell időzíteni. Mindig igyekszem pozitívan gondolkodni, úgyhogy kizárólag a továbbjutásra összpontosítok.”

„Nagy érdeklődéssel tekintek a Bajnokok Ligája következő fordulója elé. Igazán örömteli lesz szembenézni barátommal, Sergio Agüeróval, akit a FIFA-ban (a FIFA népszerű videojátékában – a szerk.) mindig legyőzök. Most majd meglátjuk, mire jutunk a pályán. Lio" – olvasható Lionel Messi smiley-val ékesített baráti kihívása, amelyet egy közös fotóhoz mellékelve küldött a Cityt erősítő honfitársának, Sergio Agüerónak a Facebookon.

SCHALKE–REAL MADRID

„Óvatosan optimista vagyok, hiszen legutóbb kedvező tapasztalatokat szereztünk ellenük, már az első mérkőzésen eldöntöttük a továbbjutást – utalt a tavaszi BL-nyolcaddöntőre (6–1 idegenben, 3–1 otthon) Emilio Butragueno a hétfői sorsolás után. – De ez most bizonyosan másmilyen csata lesz. Versenyképes csapatuk van, szurkolóik megalkuvás nélkül drukkolnak kilencven percen át, ráadásul a címvédő ellen felszabadultan futballozhatnak, csak nekünk van veszítenivalónk. Ez pedig elővigyázatosságra int. Kaphattunk volna veszélyesebb ellenfelet, ez igaz, de kilencven perc Németországban az kilencven perc Németországban. Elég egy kis kihagyás, és máris fizeted az árát, jól tudjuk. Szóval nem vesszük félvállról őket, jó eredmény kell Németországban, aztán otthon eldönthetjük a párharcot.”

„Nehéz ellenfelet kaptunk, ehhez nem férhet kétség – értékelt Horst Heldt, a Schalke általános menedzsere. – Tavasszal alkalmunk volt felmérni, milyen erős a Real Madrid. Az idén több mint húsz meccse őrzik a veretlenségüket, újra esélyesek a Bajnokok Ligája megnyerésére. Első számú célunk, hogy bebizonyítsuk, többre vagyunk képesek, mint amit a legutóbbi szezonban nyújtottunk ellenük. Outsiderek vagyunk ebben a párharcban, de ez nem jelenti azt, hogy beletörődünk a létszámkitöltők szerepébe.”

„Tudjuk, hogy legutóbb csúnyán kikaptunk... A Real a világ egyik legjobb együttese, de még az ilyen csapatok is verhetőek – mondta Benedikt Höwedes, a Schalke hátvédje. – Mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a címvédő dolgát."

JUVENTUS–DORTMUND

„Nagyon körültekintőnek kell lennünk, hiszen a Dortmund fiatal csapat sok tehetséges labdarúgóval. Persze lehetett volna rosszabb is a sorsolás, amikor megkaptuk a Borussiát, még ott volt a kalapban a Bayern és a Real Madrid is. Kiegyenlített párharcra számítok – értékelte a sorsolást az aranylabdás Pavel Nedved, a Juventus korábbi játékosa, jelenlegi igazgatósági tagja. – Van néhány csapat, amellyel lehetetlen versengeni, úgyhogy örülünk, hogy olyan ellenfél jutott nekünk, amely ellen van esélyünk. Nagy rajongója vagyok Jürgen Kloppnak, a csapata elleni párharc híven jelzi majd, mit ér a játékerőnk az európai porondon. Nagyon kíváncsian várom a párharcot.”

„Csodálatos párosítás, egyben hatalmas kihívás. Olaszország legjobb csapata vár ránk, tapasztalt és nagyszerű együttes. Kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, de a Juve ellen is szükségünk lesz minden erőnkre – kommentálta a sorsolás eredményét Jürgen Klopp, a Dortmund edzője, jelezvén ugyanakkor, hogy egyelőre nem lát „messzebbre" a német bajnokságnál. – Hozzá kell tennem, hogy pillanatnyilag nehezen tudok a Bajnokok Ligájára összpontosítani. A párharc februárban lesz, és még annál is távolibbnak tűnik..."

„Be kell vallanom, sokkal kevésbé izgultam ezen a sorsoláson, mint általában szoktam, hiszen a német bajnokságbeli helyzetünk most sokkal fontosabb. Különben is, a Bajnokok Ligája eme szakaszában már nincs könnyű ellenfél” – mondta Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója, aki csereként pályára lépett a két csapat 1997-es, 3–1-es dortmundi győzelemmel végződő BL-döntőjén.

PARIS SAINT-GERMAIN–CHELSEA

„Nagy csata lesz egy nagyszerű csapat ellen, ahogyan az már a Bajnokok Ligájában szokásos – kommentálta a sorsolást Lucas Moura, a PSG brazil légiósa. – Tisztelni kell a Chelsea-t, de hiszek a csapatomban, nagyon erősek vagyunk, reményeim szerint kemény felkészülést követően győzni fogunk. Az ő csapatuk többet változott a tavaszi negyeddöntőnk óta, de Drogbával és Fabregasszal most is nagyon erősek. Nem vagyok híján motivációnak, rajtam nem fog múlni a továbbjutás."

„Nehéz, de rendkívül izgalmas sorsolás. Remélem, hogy a Stamford Bridge ugyanúgy döntő faktor lesz, mint tavasszal" – írta César Azpilicueta, a Chelsea védője az Instagramon.

SAHTAR DONECK–BAYERN MÜNCHEN

„A Sahtar veszélyes ellenfél, ennek ellenére be kell jutnunk a következő fordulóba. A Bayern számára mindig a negyeddöntő elérése a minimális cél” – jelentette ki Philipp Lahm, a bajorok világbajnok védője.

„A Bayern Európa legjobb csapata tele nagyszerű labdarúgókkal. A német klubokkal szemben mindig nehézségeink vannak, a legutóbbi szezonban például hiába játszottunk jól a Dortmund ellen, otthon csak döntetlent értünk el, idegenben pedig kikaptunk” – érzékeltette az esélyeket Tarasz Sztepanenko, a Sahtar középpályása.

LEVERKUSEN–ATLÉTICO MADRID

„A spanyol bajnokkal megmérkőzni nem tréfadolog, még ha tudjuk, hogy a mi fegyverzetünk sem rozsdás – osztotta meg véleményét Rudi Völler, a korábbi nagyszerű gólvágó, a Leverkusen sportigazgatója. – Legutóbb majdnem megnyerték a Bajnokok Ligáját, úgyhogy két remek mérkőzésre van kilátás. A Portónak jobban örültünk volna, de ez van, kaphattunk volna nehezebb riválist is."

„A német csapatok mindig jól alkalmazkodnak a nagy téthez, óriási küzdők, úgyhogy kemény párharcra számítok. Persze ettől még nem fogunk kevésbé hinni magunkban, az elvégzett sok munkában. Felkészülten várjuk a nyolcaddöntőt" – fogalmazott Gabi, az Atlético középpályása.

ARSENAL–MONACO

„Először is boldogok vagyunk, hogy tizenhetedszer is ott lehetünk a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában – fogalmazott David Miles, az Arsenal klubtitkára. – Egy jól ismert csapattal találkozunk, amelynek szép a történelme, szép a trófeagyűjteménye. Arsene Wenger egy korábbi csapatáról van szó, biztos vagyok abban, el lesz bűvölve, hogy visszatérhet Monacóba. Pláne, hogy még sohasem játszottunk velük tétmeccset."

Wenger még a sorsolás előtt azt mondta: egyáltalán nem bánkódna, ha a Monacót kapnák ellenfélnek, nagy örömmel térne vissza „első otthonába”.

„Az Arsenal nagyon jó csapat, hozzászokott az efféle nagy párharcokhoz, ezért aztán szerintem nem mi vagyunk a továbbjutás esélyesei. Elég csak Olivier Giroud és Alexis Sánchez nevét említenem, hogy érzékeltessem, milyen kiváló futballistáik vannak. De álljanak fel bárkikkel is, a mieink mindent megtesznek majd a győzelemért, ahogyan mindig" – ígért kemény ellenállást Leonardo Jardim, a Monaco vezetőedzője.

BASEL–PORTO

„A Bajnokok Ligája második szakaszába kerültünk, ahol egy nagy múltú, sikeres csapattal játszhatunk. A Porto nagyszerű klub erőskezű vezetőséggel, győztes mentalitással és világos futballfilozófiával – méltatta az ellenfelet Paulo Sousa, a Basel vezetőedzője, aki a három portugál óriásklub (Benfica, Porto, Sporting) közül csak a Portóban nem játszott. – A keretük megfelelő elegyét alkotja a fiatal tehetségeknek és a kipróbált futballistáknak. Az idén még veretlenek a Bajnokok Ligájában, úgyhogy nagyon nehéz kihívás előtt állunk. De a csoportkörben már bebizonyítottuk, hogy bármely csapattal képesek vagyunk felvenni a versenyt. Nekem portugálként óriási öröm, hogy az FCB edzőjeként hazatérhetek, és megmérkőzhetek egy olyan csapattal, amelyik a hazámban és Európában is a legkiválóbbak közé tartozik."

„A Basel nagyszerű csapat, de nem áll szándékunkban megállni a negyeddöntő előtt. Érzünk magunkban elég erőt a továbbjutáshoz, és tudjuk, hogy nagyon sokan drukkolnak majd nekünk a svájci mérkőzésen is, ez nagy lökést ad – fogalmazott Julen Lopetegui, a Porto vezetőedzője. – Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy ott lehetünk Európa tizenhat legjobb csapata között, és egyetlen képviselőként küzdhetünk Portugáliáért. Nem gondolom, hogy az idegenbeli kezdés feltétlenül előnyt jelent. Fontos, hogy jó eredményt érjünk el Bázelben, aztán otthon elvégezzük a munka hátralévő részét. Nem lesz problémamentes párharc."

BAJNOKOK LIGÁJA
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA ÉS PONTOS MENETRENDJE
Február 17. (visszavágó: március 11.)
Paris Saint-Germain (francia)–Chelsea (angol)
Sahtar Doneck (ukrán)–Bayern München (német)
Február 18. (visszavágó: március 10.)
Schalke (német)–Real Madrid (spanyol)
FC Basel (svájci)–Porto (portugál)
Február 24. (visszavágó: március 18.)
Manchester City (angol)–Barcelona (spanyol)
Juventus (olasz)–Borussia Dortmund (német)
Február 25. (visszavágó: március 17.)
Bayer Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol)
Arsenal (angol)–Monaco (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik