BL: Nem mondhatok el mindent, amit akarok – Simeone

Vágólapra másolva!
2016.04.06. 07:33
null
Filipe Luís nem mindig értett egyet Felix Brych ítéleteivel (Fotó: AFP)
Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a barcelonai 2–1-es vereség után nem akarta részletesen kommentálni a vendégek gólszerzője, Fernando Torres első félidei kiállítását, ám a szakember hangsúlyozta, nem tartja hibásnak a csatárt az eredményért, és a visszavágón mindent megtesznek, hogy bejussanak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

 

„Nincs mondanivalóm erről – reagált Diego Simeone arra, mi a véleménye Fernando Torres piros lapjáról. – Örülök annak, amilyen a csapatom. Harminc percig csodálatos volt az első félidőnk. Az egyenlőtlenség ellenére, ami megjelent a játékban, olyan szituációban vagyunk, ami bizakodásra ad okot. (…) Meglátjuk, mire leszünk képesek a visszavágón, biztos vagyok benne, hogy a szurkolóinktól fel fog robbanni a stadion.”

FÖLDRENGÉST OKOZNA, HA KIESNE A BARCA
Simeone igyekezett visszafogni magát, ám játékosai nem rejtették véka alá, kit hibáztatnak a vereségért. „A jogtalan kiállításig jók voltunk, ám a piros sok mindent meghatározott. De tudjuk, hogy ez megtörténhet. Maximális szigorral büntettek minket. Ez fáj. Földrengéssel járna, ha kiesne a Barcelona, ami károkat okozna az UEFA-nak” – mondta Filipe Luís, az Atlético brazil szélső védője.

„Jobbak voltunk tizenegy a tizenegy ellen, játszottuk a saját játékunkat, mélyen védekeztünk, de kitörtünk a kontrákkal. Két lap tönkretette a heti jó munkánkat. Még életben vagyunk, ám kevesebb opciónk maradt, mert Torrest elveszítettük. Az öltöző nem boldog. Nehéz a dagály ellen harcolni. A korábbi meccsen kiállítottak, mert megrúgtam Messit. Nekik mit kell tenniük, hogy így járjanak? Suárez agresszívan viselkedett, az is piros volt. Engem megbüntettek, ami rendben is van, de ez is ugyanúgy büntetendő.”

Simeone több erre vonatkozó kérdés ellenére sem volt hajlandó bővebben kommentálni a piros lapot, azt viszont elmondta, hogy nem tartja Torrest bűnbaknak a vereségért.

„Hogy mérges vagyok-e Torresre? Nem. Igaz, hogy nem mondhatok el mindent, amit akarok, már ami a játékvezetőt illeti. Több mint két kérdéses eset volt, de oké, ennyi. Világos, hogy ha a játékvezető intézkedik, ahogy intézkedik, akkor így látja az eseményeket. A visszavágón mindent megteszünk, hogy a négy közé jussunk” – mondta a spanyol újságíróknak az Atlético trénere.

Természetesen Luis Enriquét, a Barca szakvezetőjét is elsősorban a kiállításról faggatták. „Úgy láttam, mint minden Barca-szurkoló. Két egyértelmű lapos eset volt. Talán kicsit naivnak tűnök, de így láttam” – válaszolt a BL-címvédő edzője, aki szerint nehéz visszavágóra számíthatnak.

„El kell ismernünk, hogy nagyon nehéz az Atlético ellen játszani, amely képes nagyon magasan is nyomást gyakorolni, majd visszavenni. Pontosság és folyamatosság szükséges ellene, ez most nem mindig volt meg. A kiállítással megváltozott a meccs, jobb sebességgel járattuk a labdát, a második félidő már jó volt, még ha nem is volt könnyű tíz ember ellen sem.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BARCELONA–ATLÉTICO MADRID 2–1 (0–1)

Barcelona, Camp Nou. V: Brych (német)
BARCELONA: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitic (Rafinha, 64.), Busquets (Sergi Roberto, 80.), Iniesta (A. Turan, 83.) – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Godín, Lucas, Filipe Luis – Gabi, Saúl (Correa, 90.), Koke, Carrasco (Fernández, 53.) – F. Torres, Griezmann (Thomas, 76.). Vezetőedző: Diego Simeone
G: Suárez (63., 74.), ill. F. Torres (25.)
K: F. Torres (35.)

A visszavágót április 13-án, szerdán rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik