BL: Nem ment át az üzenet, ez az én hibám - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.06. 08:45
null
José Mourinho: Uraim, nem erről volt szó! (Fotó: Reuters)
José Mourinho, a Chelsea menedzsere – szokása szerint – nyilvánosan magára vállalta a felelősség jelentős részét azért, hogy csapata csak 1–1-es döntetlent játszott szerda este a Maribor otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, azaz egyelőre nem jutott be a legjobb 16 közé.

 

„Tisztában voltam azzal, hogy sokkal nehezebb meccs lesz, mint a londoni, de valamiért nem tudtam eredményesen átadni ezt az üzenetet a játékosaimnak – vállalta magára a felelősséget José Mourinho, utalva a két együttes angliai találkozójának egyoldalúságára (6–0). – Márpedig ha egy edző nem képes meggyőzni a játékosait arról, milyen nehéz meccs előtt állnak, és hogy az első perctől kezdve oda kell tenniük magukat, akkor az nyilvánvalóan az ő felelőssége."

A Chelsea egyelőre nem jutott tovább – és legközelebb nem akármilyen párharcban nyílik lehetősége pótolni, amit most elmulasztott: éppen a 2012-es BL-győzelem kovácsa, Roberto Di Matteo jelenlegi csapatának otthonában, a Schalke ellen foglalhatják le helyüket a legjobb 16 között.

„Az első félidőben nem játszottunk jól: lassúak voltunk, nem diktáltunk iramot, hiányzott a játékunkból a kreativitás – folytatta a szerdai mérkőzés elemzését a portugál szakember. – A másodikban már nagyon jól ment, mégis ők szerezték meg a vezetést. Szerintem utána csodálatosan fociztunk, gyorsan, kreatívan, sok helyzetet kidolgozva. De feltétlenül kalapot kell emelnünk a mariboriak előtt, akik mindent megtettek, és megküzdöttek a pontjukért."

„Megmutattuk, hogy van tartásunk – nyugtázta büszkén Ante Simundza, a Maribor vezetőedzője. – A Londonban hat nullára elveszített meccshez képest nagy különbség, hogy ott a Chelsea szinte minden helyzetét belőtte, most viszont nagyszerű közönségünk támogatásával sikerült kitartanunk."

EMLÉKEZTETŐ

G-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Sporting C
P (portugál)–Schalke 04 (német) 4–2 (Sarr 26., Jefferson 52., Nani 72., Szlimani 91., ill. Szlimani 17. – öngól, Aogo 88.)
Maribor (szlovén)–Chelsea (angol) 1–1 (Ibraimi 50., ill. Matics 73.)

AZ ÁLLÁS
1. Chelsea 4 2 2
9–2 +7 8
2. Schalke 4 1 2 1 8–9 –1 5
3. Sporting CP
4 1 1 2 8–8 0 4
4. Maribor 4
3 1 3–9 –6 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik