BL: nagyon súlyos büntetést kapott a CSZKA Moszkva

Vágólapra másolva!
2014.10.03. 18:17
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) etikai és fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy az orosz CSZKA Moszkva a következő három hazai európai kupamérkőzésére nem engedhet be nézőket.

A moszkvai klub a szeptember 17-én lejátszott Roma–CSZKA Moszkva (5–1) BL-csoportmérkőzést kísérő rasszista megnyilvánulások, továbbá pirotechnikai eszközök játéktérre dobálása és egyéb lelátói rendbontások miatt kapta a súlyos büntetést.A moszkvai klub a szeptember 17-én lejátszott Roma–CSZKA Moszkva (5–1) BL-csoportmérkőzést kísérő rasszista megnyilvánulások, továbbá pirotechnikai eszközök játéktérre dobálása és egyéb lelátói rendbontások miatt kapta a súlyos büntetést.

A visszaesőként kezelt CSZKA – amely egy korábbi, rasszista viselkedésért kiszabott büntetés miatt ezen a héten zárt kapuk mögött fogadta a Bayern Münchent (0–1) – 200 000 eurós pénzbüntetést is kapott, és nem árusíthat jegyeket a 2014–15-ös BL-sorozat csoportkörének idegenben megvívandó mérkőzéseire sem. A döntés ellen még fellebbezhet az orosz csapat.

Az UEFA rasszista megnyilvánulások és petárdázás miatt büntette a Dnipro Dnipropetrovszkot: az ukrán csapatot szektorbezárással és 24 000 eurós pénzbírsággal sújtották, és a következő hazai mérkőzésen „No to Racism!" feliratú óriásmolinót kell elhelyeznie a lezárt szektorokban. A rendbontás szeptember 18-án a Dnipro–Internazionale (0–1) Európa-liga-csoportmérkőzésen történt.

Eljárás indult a Feyenoord–Standard Liege (2–1) El-csoportmérkőzésen történt nézőtéri rendbontások miatt is, ezt egyéb ügyekkel együtt október 16-án tárgyalja a fegyelmi bizottság.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik