A Juventus megkínozta a Monacót, és a négy közé jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 20:42
null
A mérkőzés talán legemlékezetesebb pillanata: Chiellini a 45. másodpercben kezezett (Fotó: AFP)
A Juventus bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe, mert a negyeddöntő első mérkőzésének megnyerése után 0–0-ra végzett a Monaco vendégeként. Öt év után így újra lesz olasz csapat a legjobb négy között.

A MÉRKŐZÉS PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MONACO–JUVENTUS 0–0
Monte-Carlo, 16 889 néző. Vezette: Collum (skót)
MONACO: Subasic – Fabinho, Raggi, Abdennur, Kurzawa – Moutinho, Kondogbia, Toulalan (Berbatov, 46.) – Bernardo Silva, Martial (Germain, 76.), Carrasco (M. Carvalho, 87.). Vezetőedző: Leonardo Jardim
JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal (Pereyra, 77.), Pirlo, Marchisio, Evra (Padoin, 90.) – Tévez, Morata (Llorente, 69.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Továbbjutott: a Juventus, 1–0-val

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője a Juventus elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt azt mondta, a labdarúgás egyik leghálátlanabb feladata játszani egy olasz csapat ellen, amelynek a döntetlen is jó. Ezt a nagy igazságot most Leonardo Jardim is megtapasztalta.

Az első mérkőzést 1–0-ra megnyerő Juventusból hiányzott a sérült Pogba és Cáceres, viszont Barzagli vállalta a játékot, így Massimiliano Allegri csapata 3–5–2-ben állt fel. A Monacóba bekerült az első mérkőzést kihagyó Toulalan, de Ricardo Carvalho hiányzott, Nabil Dirar pedig csak a kispadra került, akárcsak Berbatov.

A Monaco a bolgár csatár nélkül is három támadóval állt fel, és rögtön nyomás alá helyezte a Juvét. Persze ez sem magyarázza meg, miért húzta el kézzel a labdát a földön fekvő Chiellini Joao Moutinho elől, s kapott sárgát a 45. másodpercben. A Monaco beszorította a kapuja elé a Juventust, de hiába Kondogbia próbálkozásai, Buffon magabiztosan védett.

A 30. percben Chiellini Moutinhóval szemben szabálytalankodott, de nem kapta meg a második sárga lapját. Később Kondogbia esett el Vidal és Chiellini között a Juve tizenhatosán belül, de nem ítélt tizenegyest a skót bíró.

A félidő hajrája a Juventusé volt, többször is eljutott a monacói tizenhatosig, a legveszélyesebb próbálkozás Tévezé volt, de 23 méteres lövése után a labda elzúgott a bal kapufa töve mellett.

A második félidő elején a még nem teljesen egészséges Toulalan helyére beállt Berbatov, a Monaco még nagyobb nyomás alatt tartotta a Juvét, mint korábban. Berbatov jelenléte izgalomban tartotta a Juve védelmét, az 55. percben a kapujából kirobbanó Buffon akadályozta meg, hogy a bolgár a hezitáló védők között ziccerbe kerüljön.

Három perccel később viszont már a monacói kapu előtt alakult ki helyzet, egy kontra végén Álvaro Morata nem tudta megjátszani a mellette érkező Tévezt, így elhalt az akció. Az 1200 fős Juve-tábor hangja ekkor hallatszott először igazán, s ki is jöttek az olaszok az ordító helyzet kialakítására 60 perc elteltével is képtelen házigazda szorításából.

A félidő második felében inkább a Monaco térfelén folyt a játék, de a Juventus inkább az időt ölte, mint hogy gólra tört volna. Első szögletét a 80. percben végezte el.

Az utolsó percekben a Juve a monacói tizenhatos előterében játszadozott, a 90. percben Andrea Pirlo 30 méteres szabadrúgásból a bal kapufa és a keresztléc találkozását találta el, Subasicnak nem sok köze volt hozzá.

Így, olaszosan ért véget a párharc, olasz csapat öt esztendő, a Juventus 12 év után először jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A sorsolást péntek délben tartják meg Nyonban. Az elődöntő mérkőzéseit május 5/6-án és 12/13-án játsszák.

A MÉRKŐZÉS PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik