BL: „Megmutatom Messinek, ki a főnök! Mint a vb-döntőn!”

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 13:47
null
Manuel Neuer és Lionel Messi a 2014-es vb-döntőn. A német aranyérmes, az argentin a legjobb játékos lett (Fotó: Reuters)
Manuel Neuer, a Bayern München kapusa arra készül a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-meccsen, hogy megmutatja Lionel Messinek, „ki a főnök”.

 

A két csapat szerdán találkozik a Camp Nouban, egy héttel később Münchenben rendezik az elődöntős párharc visszavágóját. Neuer és Messi a 2014 júliusi világbajnoki döntő után először találkozik, akkor a német kapus örülhetett.

Neuer elmondása szerint a legmagasabb szinten tiszteli a négyszeres aranylabdás argentint, de biztos benne, hogy ő és társai ismét elcsendesítik a klasszist.

„Rendkívül tisztelem Lionel Messit és mindent, amit eddig elért. Fantasztikus és alázatos labdarúgó” – idézi a francia L’Équipe Neuert.

„De ezeket az érzéseket félre kell tennem a mérkőzés idejére. Fontos, hogy megmutassam a pályán, ki a főnök. Megtettem a világbajnoki döntőben is, akkor ez jól működött. Szerdán is ezt kell tennünk, a dominancia, az akaratunk a másikra erőltetése kulcsfontosságú lesz a két csapat párharcában.”

„Hidegvérűnek, keménynek és könyörtelennek kell lennünk.”

A Bayern 2013-ban, a Bajnokok Ligája elődöntőjében összesítésben 7–0-val ejtette ki a Barcelonát. Neuer leszögezte, ezúttal teljesen más csatára van kilátás, szoros küzdelmet jósol.

2013-ban a Bayern lemosta a Barcelonát az elődöntőben (Fotó: Reuters)
2013-ban a Bayern lemosta a Barcelonát az elődöntőben (Fotó: Reuters)

„A Bayern és a Barcelona összecsapása számunkra egy döntő a döntő előtt. Célunk az, hogy pályára lépjünk a berlini fináléban. Két éve fölényesen nyertünk a katalánok ellen, de az erőviszonyok azóta változtak. Nincs meghatározó hiányzójuk, és Messi is a legjobbját nyújtja. Nálunk kulcsemberek hagyják ki a mérkőzést.”

„Kőkemény feladat előtt állunk, de magabiztos vagyok. Élünk a lehetőségeinkkel, és elérjük a céljainkat” – tette hozzá a Bayern München világbajnok és BL-győztes kapusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik