Nem támadt fel a Kijev, a Man.City először negyeddöntős a BL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 20:35
null
Jarmolenko (jobbra) és Mangala fejpárbaja – a Dinamónak túl nagy volt az első meccsen összeszedett hátrány (Fotó: Action Images)
Történelme során először jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Manchester City, amely az idegenbeli 3–1-es siker után odahaza gól nélküli döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel. Üröm az angol örömben, hogy Vincent Kompanyt és Nicolás Otamendit is sérülés miatt kellett lecserélni.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Manchester City (angol)–Dinamo Kijev (ukrán) 0–0
Továbbjutott: a Manchester City, 3–1-es összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Az angol csapat megtörte az átkot, Manuel Pellegrini fiai hazai pályán döntetlent játszottak a Dinamo Kijev ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így történetük során először bejutottak a legjobb nyolc közé.

A mérkőzés 6. percében a hazaiak csapatkapitánya, Vincent Kompany kénytelen volt elhagyni a pályát, mert egy szerelést követően meghúzódott. A találkozó kezdetén a City átadta a kezdeményezés lehetőségét az ukrán csapatnak, de a vendégek inkább megfontoltan, lépésről lépésre építették fel támadásaikat, így gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A 23. percben újabb sérülés miatt kényszerült cserélni a manchesteri gárda, Nicolás Otamendi sem tudta folytatni a játékot.

Az első félidőben egyik csapatnak sem volt helyzete, sőt az eredmény mellett a kaput eltaláló lövések száma is 0, illetve 0 volt.

Az első igazán nagy helyzetig a 61. percig kellett várniuk a szurkolóknak, amikor Jesús Navas lövése találta el a kapufát. Pár perccel később Jarmolenko megszerezhette volna a vezetést a Dinamónak, ám lövése gyengére sikeredett, Joe Hart könnyedén fogta meg a labdát. A 73. percben szép támadás végén Yaya Toré lőtt kapura 18 méterről, de az elefántcsontparti középpályás nem helyezte eléggé a labdát, így könnyű dolga volt az ukrán hálóőrnek.

Pár perccel a rendes játékidő vége óriási lehetőség adódott a vendégek előtt, de Hart a kaputól hat méterre hárította az ukrán próbálkozást, majd a 94. percben az angol kapus ismét óriási védést mutatott be, így maradt a 0–0.

A Dinamo Kijev közelebb állt a győztes gól megszerzéséhez, ám igazságos eredmény a döntetlen.

A Kijev sohasem tudott idegenben nyerni angol csapat ellen az európai kupaküzdelmek során, az ukránok rossz sorozata ezúttal is folytatódott. Összességében megérdemelten jutott tovább története első BL-negyeddöntőjébe a Manchester City.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik